Diyarbakır’da TYP kapsamında bin 350 kişi işe alınacak

Diyarbakır’da TYP kapsamında bin 350 kişi işe alınacak
Diyarbakır’da, İŞKUR aracılığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 17 ilçede personel alımları için başvurular başladı. Proje kapsamında bin 350 kişi istihdam edilecek. Başvurusu süresi 5 gün olarak belirlenirken, listeler 10 Eylül’de açıklanacak.

TİGRİS HABER- Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde değerlendirilmek üzere TYP başvuruları bugün başlıyor. Nihai listeler ise 10 Eylül’de açıklanacak.

Çarşamba günü sona erecek

Konuyla ilgili Diyarbakır Valiliği’nden yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğünce, 17 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Toplum Yararına Program Yönetmeliğinin 5/1 maddesine istinaden 1.350 TYP katılımcı kontenjanı için 12.09.2022 tarihinde başlayıp 24.01.2023 tarihinde sonlanacak şekilde çevre temizliği hizmetlerinin ifası için TYP açılacaktır. TYP’lere başvurular 27.08.2022 Cumartesi günü başlayıp, 31.08.2022 Çarşamba günü sona erecek şekilde 5 gün olacaktır. Başvurular Kuruma gelmeden ALO 170 üzerinden ya da https://esube.iskur.gov.tr/ internet adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre kullanılarak yapılacaktır. Seçim Yöntemi: 06.09.2022 tarihinde Elektronik Noter Kurası olarak icra edilecektir” denildi.

Gelir tespiti yapılacak

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi, “Seçim Yöntemleri neticesinde oluşan listeler nihai liste olmayıp, Yüklenici (Milli Eğitim Müdürlükleri) ve İŞKUR tarafında gerekli inceleme ve kontrol işlemleri (Adres, SGK sigortalılık, emeklilik ve vergi mükellefiyeti sorguları, Gelir Tespiti, Katılımcı Geçmiş sorguları ve Kursiyer Geçmişleri sorguları) sonrasında listeler kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan program başlatılmayacaktır. Nihai Listelerin açıklanması için öngörülen tarih, 10 Eylül 2022’dir” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.