Diyarbakır’daki öğrencilerin ulaşım sorunu Meclis gündeminde

Diyarbakır’daki öğrencilerin ulaşım sorunu Meclis gündeminde
Diyarbakır Süleyman Demirel kampusunda okuyan öğrencilerin toplu taşımada yaşadığı sıkıntılar ile ilgili haberimiz Meclis gündemine geldi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Süleyman Demirel kampusunda okuyan öğrencilerin toplu taşımada yaşadığı sıkıntılar ile ilgili haberimiz Meclis gündemine geldi. DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Tigris’in konuyla ilgili yaptığı haberle ilgili hazırladığı soru önergesini TBMM başkanlığına verdi.

Milletvekili Eren, İç işleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması için verdiği soru önergesinin gerekçesinde şu ifadelere yer verdi;

Diyarbakır’ın Elâzığ Caddesi üzerinde bulunan Süleyman Demirel kampüsünde okuyan öğrenciler, okul çıkışlarında Forum AVM önünde bulunan durakta saatlerce otobüs beklemek zorunda kaldıklarını, gelen otobüslerin de hep dolu olması nedeniyle binemediklerini, Belediye’ye toplu şikâyet dilekçesi vermelerine rağmen mağduriyetlerinin giderilmediğini belirtmektedirler. Süleyman Demirel kampüsünde öğrenim gören bin civarında öğrencinin özellikle mesai saatlerinin başlangıcı ve bitiminde okula gidiş ve dönüşününher gün çileye dönüştüğünü ve uzun süredir toplu taşıma hizmeti almada sorun yaşadıklarını ifade etmektedirler.”

Eren, bakana şu soruları sordu;

  1. Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünün bulunduğu caddeye günde kaç belediye otobüs seferi yapılmaktadır? Bu seferlerden kaçı mesai saatlerinin başlangıcında ve bitimindedir?
  2. Süleyman Demirel Eğitim Kampüsünün bulunduğu Elâzığ Caddesine kaç otobüs hattı hizmeti verilmektedir?
  3. Diyarbakır’da bulunan Süleyman Demirel Eğitim Kampüsü öğrencilerinin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi noktasında bir çalışmanız var mıdır? Yok ise ivedilikle bu çalışmanın yapılması için bir girişiminiz olacak mıdır?
  4. Bakanlığınıza ve bakanlığınıza bağlı birimlere ilgili konu hakkında şu ana kadar kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurulara ilişkin neler yapılmaktadır?
  5. Diyarbakır’da kaç otobüs hattı bulunmaktadır? Bu hatlarda kaç belediye otobüsü hizmet vermektedir?
  6. Diyarbakır’ın nüfusu göz önüne alındığında hat ve otobüs sayısı yeterli midir?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum