Diyarbakır’daki 'polis şiddetine' takipsizlik

Diyarbakır’daki 'polis şiddetine' takipsizlik
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bağlar ilçesinde polis tarafından darp edilen 55 yaşındaki Kevser Demir’in 3 dişi ile kolunu kıran polisler hakkında takipsizlik kararı verdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde ikamet eden Kevser Demir (55), madde bağımlısı oğlunun gözaltına alınması sırasında darp edildiğini ve kolu ile 3 dişinin kırıldığını iddia ederek sorumlular hakkında şikayetçi olmuştu.

Demir’in şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Dosyayı inceleyen savcılık, ‘kovuşturmaya yer yoktur’ kararı verdi. Savcılık, Kevser Demir’e verilen ‘basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek yaralanma’ raporunun ‘basit tıbbi müdahale ile giderilecek yaralanma’ şeklinde düzenlendiğine yer verdi. Hastane raporunu takipsizlik kararına dayanak yapan savcılık, Kevser Demir ve Fatma Demir'e uygulanan şiddetin Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunun ''Zor ve Silah Kullanma" başlığında belirtilen sınırın içinde kaldığına karar verdi.

 Yeterli delil yok

Savcılık kararında, "Müştekiler Kevser Demir ve Fatma Demir'in alınan raporlarında, BTM (basit tıbbi müdahale) ile giderilebilir şekilde yaralanmış oldukları anlaşılmıştır" denildi. Kararda, yürütülen soruşturmada, şüphelilerin savunmaları, tanık beyanı, müştekinin adli raporu, olayın gelişim şekli, tutanaklar, müştekinin iddialarında ifade ettiği vahamet ile adli raporunun uyumlu olmaması, hususları birlikte değerlendirildiğinde "şüphelilerin müştekiyi zor kullanma yetkilerini aşarak darp ettiklerine ve müştekiye hakarette bulunduklarına dair haklarında kamu davası açmayı gerektirir yeterli şüphe oluşturacak delilin elde edilemediği" kanaatine vardı.

 Diyarbakır Barosu, takipsizlik kararına karşı Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulunacak.

Hastane rapor vermişti

Kevser Demir ve kızı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nden darp raporu almış hastane, Kevser Demir'e "basit tıbbi müdahale ile giderilemeyen yaralanma", kızı Fatma'ya ise "basit tıbbi müdahaleyle giderilebilecek yaralanma" raporu vermişti.

Baro tanıkları dinlemişti

Diyarbakır Barosu ise, olayın ardından aileyi ve tanıkları ziyaret ederek olaya dair rapor düzenlemişti. Baro, sağlık raporu, görgü tanıkları ve ailenin anlatımlarının bir biriyle uyumlu olduğunu ve olayda "işkence ve kötü muamelenin yaşandığını" raporlamıştı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.