Diyarbakır’ın görünmeyen yüzü çok kirli

Diyarbakır’ın görünmeyen yüzü çok kirli
Tigris Haber Koordinatörü Naci Sapan, kentte bayram sabahı izlenimlerini aktardı.

Burası Ofis-Bağlar yaya alt geçidi

Belediyecilik halkçı olmayınca hizmetlerin ibresi de makyaja dönük oluyor. Ana arterlerde, görünen bilenen caddelerde her yıl asfalt ve kaldırımları yenileyen belediyeler, görünmeyen alanlarda temizlik hizmeti dahi vermekten aciz.

Fotoğraf, kentin en işlek yerinden çekildi.

Hem de bayramın birinci gününde.

Ofis ile Bağlar sınırları arasından geçen demiryolu alt geçidinde yayalar için düzenlenen gayet kullanışlı bir bağlantı yolu.

diyarbakir-ofis-altgecit.jpg

Bayramın birinci günü sabah 11.00 gibi dolaşırken, ‘hadi şurdan geçeyim Batıkent’e’ dedim. Geçidin giriş merdivenlerinde ürktüm. Hem çok kirli hem de kriminal bir hava var. Tereddüt etmekle birlikte indim, karşıya geçmeyi denedim, ancak son derece kirli, aynı zamanda aylardır hiç kimse uğramamış gibi.

Oysa, demiryolu boyunca çit çekildiği için üstten geçişler yapılamıyor, yayalar için tek geçiş yolu bu alt geçit. Buradan da geçiş için hem güçlü bir yürek hem de sağlam bir mideye sahip olmak gerekiyor.

Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerinin dikkatine; Sadece görünen yerleri değil, görünmeyen yaşam alanlarını da bir zahmet görün ve gerekeni yapın.

5-10 metrelik bir alanı temizlemek çok mu zor. Ya da palmiye dikmekten daha mı zor!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.