Diyarbakır’ın ilk gastronomi fuarı devam ediyor

Diyarbakır’ın ilk gastronomi fuarı devam ediyor
Diyarbakır Valiliği ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen “1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” devam ediyor.

TİGRİS HABER- Mezopotamya’nın tarih, kültür, doğa, yaban hayatı ve lezzetleriyle öne çıkması amacıyla düzenlenen “1.Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı” ilgi görüyor. Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda Portekiz, Belçika, Rusya, İspanya, Fransa, Azerbaycan, Özbekistan, Irak, İran ve Kamboçya’dan turizm katılımcıları yer alıyor.

Mezopotamya bölgesinin benzersiz coğrafyasını yansıtan Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’ın turistik değerlerinin yanı sıra bölgenin sahip olduğu kültürel, tarihi, inanç ve gastronomik varlıklarını ön plana çıkaran fuar, bölgenin eşsiz turizm potansiyelini gözler önüne seriyor.

Fuarda turizm ve gastronomi konusunda ünlü şefler, akademisyenler gerçekleştirdikleri söyleşiler ile katılımcılara bilgi veriyor. Fuara Şırnak’tan katılan Medina Cesur, Mezopotamya Turizm ve Gastronomi Fuarı’nın bölgeyi tanıtan ilk fuar olması nedeniyle önemsediğini söyledi.

Fuarı ziyaret eden Şıvan Ayyüz Mezopotamya kültürünün Diyarbakır’da tanıtılmasından mutlu olduğunu belirtti.

Fuarda farklı yemekler, farklı kültürler, farklı müzikler keşfettiğini belirten Ayyüz, şunları kaydetti: “Benim ilgimi daha çok yemekler çekti. Çünkü her bölgenin her yörenin kendine ait bir yemek kültürü var. Onları tattığınız zaman çok zengin bir yemek kültürü ile karşılaşıyorsunuz. Turizm amacıyla kurulan stantlar da benim ilgimi çekti.”

Haber: Muhammed Esen

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum