Diyarbakır'ın köylerinde su sorunu var

Diyarbakır'ın köylerinde su sorunu var
Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Çölgüzeli Mahallesi Serapgüzeli köyünde yaklaşık üç aydır su sorunu yaşanıyor. Susuzluktan adeta kırıldıklarını söyleyen vatandaşlar, su sorununa bir an önce çözüm bulunmasını istedi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Çölgüzeli Mahallesi Serapgüzeli köyünde aylardır su çilesi yaşanıyor. Önceki yıllar köylülerin kendi imkânlarıyla kurdukları sondajlarla su ihtiyacı giderilirken, son dönemlerde yaşanan kuraklık nedeniyle sondajlar da kuruyunca, tamamen susuz kaldılar.  

su-tigris.jpg

“Son üç aydır suyumuz yok”

Yaşadıkları su sorunu ile ilgili haber merkezimizi arayan köy sakini, defalarca DİSKİ’ye su şikayetini bildirmelerine rağmen kimsenin ilgilenmediğini belirterek: “Yıllardır köyde su sıkıntısı var. Daha önce sondajlar yaparak su ihtiyacımızı giderirdik. Zor oluyordu, ancak katlanıyorduk. Ama son dönemlerde yaşanan kuraklıkla beraber sondajlarımız da kurudu. Son üç aydır suyumuz yok. Ara sıra DİSKİ tarafından su tankerleri gönderiliyor. Kendimize yetecek kadar alıyoruz, fakat sonra yine susuz kalıyoruz. DİSKİ’ye defalarca dilekçe yazdık ilgilenen kimse olmadı” dedi.

Diyarbakır’a verilen suyun kendi köylerinden geçtiğini, ancak kendilerinin sudan faydalanamadığını söyleyen köy sakini, yetkililerden su sorununa ilişkin çözüm beklediklerini kaydetti. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum