Diyarbakır’ın yeni Valisi’nden evlat nöbeti tutan ailelere ziyaret

Diyarbakır’ın yeni Valisi’nden evlat nöbeti tutan ailelere ziyaret
Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, çocuklarının dağa kaçırıldıkları iddiasıyla HDP İl binası önünde evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti.

TİGRİS HABER - Vali Su, beraberinde eşi Zeliha Su, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu ile HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde 3 Eylül 2019'da oturma eylemi başlatan annelere ziyarette bulundu. Su, buradaki ailelere karanfil verdi.

Eylemlerini sürdüren aileler, PKK ile HDP'ye olan tepkilerini dile getirerek Su'ya çocuklarının nasıl dağa kaçırıldığını anlattı. Vali Su, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eşi ile Diyarbakır annelerine ziyarette bulunduklarını ve onlarla sohbet ettiklerini söyledi.

Anne ve babaların 991 gündür evlat nöbetinde olduğunu belirten Su şöyle konuştu: "Bölücü terör örgütü ve onun iş birlikçileri tarafından kandırılan ya da zorla dağa çıkarılan evlatlarını istiyorlar. Evlatlarının feryadını dile getiriyorlar. Biz de anne ve babalarımızın yanındayız. Daima da yanlarında olmaya devam edeceğiz." (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.