Diyarbakırlı çiftçiler Erdoğan’dan mazot ve tohum desteği istedi

Diyarbakırlı çiftçiler Erdoğan’dan mazot ve tohum desteği istedi
Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, dolu yağışı nedeniyle ekili alanların yüzde 80 çıvarında zarar gördüğünü belirterek, ikinci ekim için tohum ve mazot desteği istedi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da önceki gün etkili olan yağışlar bazı bölgelerde ekili alanlara zara verdi. Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, dolu yağışının bazı bölgelerde zarar verdiğini söyledi.

Yaşanan zarar nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım talep eden İskenderoğlu gönderdiği resmi yazasda, “Sayın Cumhurbaşkanımız; 05.05.2022 tarihinde saat 14.20 ve aynı gün aksam saat  17.00 civarlarında Yenişehir İlçemiz Elidolu, Dönümlü, Dokuzçeltik, Kesikağaç, Güvercinlik, Güzelköy, Hantepe, Alpu, Sancar,ve Güvendere, mahallelerimizde yağan aşırı dolu yağışı Çiftçi ve Üreticilerimizin Pamuk ekim alanlarına yaklaşık olarak 80 ve 100 arasında ekinlere zarar vermiştir. Dolayısıyla Pamuk çiftçi ve üreticilerimizin ikinci kez pamuk ekmeleri gerekmekte olup Pamuk ekimi yapılan alanlarda Yenişehir Ziraat Odamız ve Yenişehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün yapmış olduğu tespitlerde zarar ziyan gören çiftçi ve üreticilerimize ikinci kez ekim yapabilmeleri  için  Devletimiz  ve hükümetimiz tarafından pamuk tohumu ve mazot desteği verilmesi hususunda çiftçilerimiz ve muhtarlarımızın talebidir,  bu konuda gereğinin yapılmasını Cumhurbaşkanlığımız’ın yüksek makamı tarafından uygun görülmesi çiftçi ve üreticilerimize  yardımda bulunması hususunda gereğinin  yapılmasını arz ederim” ifadelerini kullanarak yardım talebinde bulundu. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum