Diyarbakırlı depremzedeler hala mağdur!

Diyarbakırlı depremzedeler hala mağdur!
Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde evleri Sivrice depreminde ağır hasar gören depremzedelerin evleri hala onarılmadı. Mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, evlerinin bir an önce onarılmasını ve kira desteklerinin taraflarına ödenmesini istiyor.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Merkezi Sivrice ilçesi olan Elazığ depreminde evleri ağır hasar gören Çüngüşlü depremzedeler hasarlı evlerinde yaşamaya devam ediyor. Vatandaşlar, depremin üzerinden bir buçuk yıldan fazla zamanın geçtiğini, bu zaman içerisinde evlerinin hala onarılmadığını kira ödeneklerinin ise taraflarına ulaşmadığını söyledi.

“Yetkililer artık bizim sesimizi de duysun”

Diyarbakır Çüngüş Seferuşağı köyü Tarhana mezrasında yaşayan bir vatandaş, yetkililerinin evlerin yapılacağını söylediklerini ancak, herhangi bir gelişme olmadığını belirterek: “Evler yapılacak diyorlar ama hiç bir gelişme yok.  Elazığ depreminden bu yana çok perişan olduk. AFAD çadır verdi, çadır da çöktü  kardan dolayı. Burada vatandaşların bir kısmı köydeki taziye evinde kalıyor. Hepimizin maddi  durumu kötü. Çok zor şartlarda yaşamımızı sürdürüyoruz. Kira parası da bir türlü ödenmedi. Yetkililer artık bizim sesimizi de duysun” şeklinde konuştu.

“Ödenekler Kaymakamlığa gidiyor, bize ödenmiyor”

İsmini belirtmek istemeyen başka bir depremzede ise, kira ödeneklerinin Kaymakamlığa ulaştığını fakat taraflarına ödenmediğini öne sürerek: “Bir buçuk yıldan fazladır perişan haldeyiz. Ne evlerimiz onarıldı, ne kira desteği aldık. Ödenekler Kaymakamlığa gidiyor. Bizim bundan haberimiz var ama Kaymakamlık kira desteğini ödemedi bize. Hala ilk günkü gibi mağduruz” dedi.

Kira desteği ödemelerinde hasarlı evlerden çıkma şartı

Ulaştığımız Çüngüş Kaymakamlığı yetkilileri ise, konuya ilişkin şunları söyledi: “Evleri depremden hasar görmüş vatandaşlar Kaymakamlığa geliyor, tutanak tutuyoruz, tutanak tutulduktan sonra kira desteklerini ödüyoruz. Ayrıca kira desteği ödemelerinde hasarlı evlerden çıkma şartı var. Vatandaşlar hasarlı evlerinden çıktıktan sonra kaymakamlığa müracaat ediyorlar, bunun üzerine kira desteklerini alıyorlar.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.