Diyarbakırlı hukukçu Şevket Beysanoğlu Parkı hizmete açıldı

Diyarbakırlı hukukçu Şevket Beysanoğlu Parkı hizmete açıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince 500 Evler’de yapımı tamamlanan Şevket Beysanoğlu Parkı’nın açılışı yapıldı.

Ali Çekdar Korkma

TİGRİS HABER - Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, vatandaşların ihtiyaçlarını düşünerek hazırladığı proje kapsamında 500 Evler’de 6 bin metrekare alan üzerine inşa ettiği parkı tamamladı.  Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakır tarihi ve folkloru için önemli kaynak çalışmalara imza atan Şevket Baysanoğlu’nun adını Kayapınar 500 Evler’deki parka verme kararı aldı.

Vali Karaloğlu, açılış törenine Şevket Beysanoğlu’nun Kara Sevdam Şiiri’nin dizelerini okuyarak başladı. Karaloğlu, şiirin parktaki tanıtım kitabesinde yer alacağını belirterek, yazarın Diyarbakır'ın tarihine, kültürüne, şiirine, medeniyetine, gastronomisi ile portföyüne dahil çok sayıda eseri kaynak olarak bıraktığını kaydetti.

Şehirlerin de insanlar gibi olduğunu ifade eden Karaloğlu, şunları dile getirdi:

“Şehirlerin parkları, bahçeleri, caddeleri, mimarisi, şehrin bedenine zindelik katar. Şehrin tarihi, kültürü, sanatı, edebiyatı, folkloru, müziği de şehrin ruhunu oluşturur. Şehirler insanlara benzer de şehirler de içinde yaşayan insanları kendine benzetir. Parklar, bahçeler, altyapı, üst yapı insan için insanın mutluluğu içindir”

Park yapılan alanın daha önce moloz ve çöplük olduğunu anımsatan Karaloğlu, vatandaşlardan gelen talep üzerine bölgede park yaptıklarını aktardı.

2023’ün sonuna kadar 17 ilçeye Millet Bahçesi

Kentte yeşil alanların artması amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Karaloğlu, 17 ilçenin tamamında Millet Bahçesi yapmayı hedeflediklerini kaydetti.

Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Bitirdiklerimiz, inşaatı devam edenler var. Proje aşamasında olanlar var; ama hedefimiz İnşallah bu sene 2023’ün sonuna kadar 17 ilçenin tamamında insanların küçüğü ile büyüğü ile her ilçede gidip zamanını kaliteli geçirebileceği, dinlenebileceği, çoğuyla çocuğuyla oturup dinlenebileceği bir park bir millet bahçesi olsun istiyoruz.”

“Bütün hedefimiz daha yeşil bir Diyarbakır ortaya çıkarmak”

Kente ilk gelenlerin caddelerde, refüjlerde, yeşilliklerdeki tertibe şaşırdığını ifade eden Karaloğlu, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Bütün hedefimiz daha yeşil bir Diyarbakır ortaya çıkarmak. Biz istiyoruz ki, Diyarbakır’la Diyarbakır'da yaşayanlar özdeşsinler birbirine benzesinler. İnşallah Diyarbakır'ın geleceği bugünden daha iyi olacak. Bütün gayretimiz bütün çabamız Diyarbakır daha güzel olsun insanımız daha mutlu olsun insanımız bu şehirde yaşamaktan mutluluk duysun.”

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Vali Karaloğlu parkı gezdi, çocuklarla sohbet etti.

Programa AK Parti Milletvekilleri Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, AK Parti MYKY Üyesi Alaattin Parlak, Şevket Baysanoğlu’nun kızı Nimet Kardaş katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.