Doğubayazıtlılar Derneği’nden Rojava yardım kampanyasına destek

Doğubayazıtlılar Derneği’nden Rojava yardım kampanyasına destek
Kayapınar Belediyesi’nin Rojava ve Şengal halkıyla dayanışma amaçlı başlattığı yardım kampanyasına İstanbul faaliyet yürüten Doğubayazıtlılar Derneği 1milyon (1trilyon) para toplayarak satın aldıkları gıda ve temel ihtiyaç malzemesiyle yardım kampanyasın

Kayapınar Beledeyesi’nin Rojava ve Şengal halkına destek amacıyla başlattığı yardım kampanyası devam ederken, İstanbul’da faaliyet yürütün Doğubayazıtlılar Derneği başlattıkları kampanyayla topladıkları 1milyon (1trilyon) parayla aldıkları gıda ve temel ihtiyaç malzemesiyle yardım kampanyasına destek verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Salmış,” Belediye olarak başlattığımız yardım kampanyasına halkımız büyük bir fedakârlıkla destek veriyor. İstanbul’da faaliyet yürüten Doğubayazıtlılar Derneği yöneticileri bizleri arayarak kampanyaya destek vermek istediklerini belirtiler.

Dernek üyeleri Ekrem Karaduman, Erol Salman, Kahraman Oruç, Halis Turan, Zeki Semetay, Sadık Özer ve Mehmet Tayfur arkadaşların içinde bulunduğu yardım komisyonuyla birlikte Rojava’lı halkımızın göç etmek zorunda kaldığı Urfa’nın Suruç ilçesine giderek incelemelerde bulunduk. Bu ziyaretten sonra Doğubayazıtlılar Derneği yardım komisyonu başlattığı yardım çalışmasıyla topladıkları 1milyon (1trilyon) parayla satın aldıkları gıda ve temel malzemesini Suruç Belediyesi’ne teslim ettiler. Bu duyarlıklarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz “ şeklinde konuştu.

Doğubayazıtlılar Derneği yardım komisyon üyesi Erol Salman ise yaptığı açıklamada, yaşanan insanlık dramına duyarsız kalamayacaklarından böyle bir kampanya başlattıkları belirterek, tüm duyarlı kesimlerin bu çığlığa ses vermesi çağrısında bulundu.

Kayapınar Belediyesi başlattı yardım kampanyası kapsamında şu ana kadar bölgeye 74 tır yardım malzemesi gönderdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.