DTSO Başkanı Kaya’nın ilk mesajı yerel yönetim ve mülki idareye

DTSO Başkanı Kaya’nın ilk mesajı yerel yönetim ve mülki idareye
DTSO seçimlerini kazanan Mehmet Kaya, DTSO’yla çalışmaya yanaşmayan yerel yönetim ve mülki idare amirlerini isim vermeden eleştirerek, seçimlerin DTSO ile birlikte çalışmaya yanaşmayanlara “DTSO ile birlikte bu kente hizmet etme” mesajı olduğunu söyledi.

Salih Yeşil-Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Dün sandık başına giden Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimlerini liderliğini mevcut başkan Mehmet Kaya’nın yaptığı Yeşil Liste kazandı. Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesindeki 5 Nisan İlkokulunda kurulan ve Yeşil, Mavi, Kırmızı, Sarı ve Mor listenin adaylarının yarıştığı seçimde Kaya’nın liderliğini yaptığı Yeşil Liste 16 komitenin tamamında birinci geldi. Önceki dönem de aynı sonuçla Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçilen Kaya, seçim galibiyeti sonrası Oda’nın önünde yaptığı açıklamada, “16 grupta, Meslek Komiteleri ve Meclis sayılarının tamamını Yeşil Liste olarak bizler kazandık. Doğrusu bizim için de kent için de önemli bir seçimdi. Biz bunun farkındaydık. 2018 Nisan ayında yine Yeşil Liste olarak kentimizdeki iş insanlarının sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yine 16-0’lık bir sonuç ile yönetime gelmiştik. Bu süreç içerisinde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na yakışır, kente yakışır bir yönetim sergilemekti temel hedefimiz. Bu anlamda gerek kentin ve bölgenin ekonomisi gerekse de bölgenin dili ve kültürüyle ilgili her türlü çalışmayı yapıp o anlamda duruşumuzdan ödün vermedik” ifadelerini kullandı.

kaya-tigris.jpg

DTSO Başkanı Mehmet Kaya

‘Çalışmalarımıza olumlu not verildi’

Önceki dönem görevinde görüş alışverişini çok önemli saydığını ve bu temelde hareket ettiklerini dile getiren Kaya, “Bunu yaparken de istişareyi çok önemli saydık. Kentin tüm paydaşlarıyla birlikte istişare ederek kenti yönetmek istedik. Bu duruşumuz bizim için önemliydi. Bugünkü yapılan seçim bu duruşumuzun üyelerimiz, kentimiz tarafından onaylanıp onaylanmama duruşuydu. Bu anlamda biz seçim sonuçlarına baktığımızda gerek katılım anlamında gerekse de aldığımız sonuçlar anlamında olsun sadece 16-0 değil, aynı zamanda her sandıkta büyük farkla bu seçimi aldık. Bu şu demek bizim için: 4 yıllık çalışmamız, ekonomisiyle, diliyle, kültürüyle, kentin bileşenleriyle birlikte hareket etmeyle ilgili üyelerimiz bize olumlu not verdiler. Biz de bundan önümüzdeki 4 yılla ilgili şu dersi çıkarıyoruz ki, kentin ekonomisinin gelişmesinde, bölgenin kültür ve dilinin gelişmesinde ve bölgede bir istişareyle kentin yönetme anlamında bu çizgimizi devam ettireceğiz. Sonuna kadar da bunu savunacağız.” diye konuştu.

Yerel yönetim ve mülki idare amirlerine birlikte çalışma mesajı

Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası’yla birlikte çalışmaya yanaşmayan kentteki yerel yönetimler ve mülki idare amirlerine isim vermeden mesaj verdi. Birlikte çalışma mesajı veren Kaya, “Bu seçimimiz aslında sadece bize değil, aynı zamanda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı görmezden gelen veya Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’yla çalışmayan yapılara da biran önce, bu desteği almış olan Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte bu kente hizmet etme mesajıdır. Biz bu mesajı tam da böyle algılıyoruz ve herkesin de bu şekilde algılamasını istiyoruz. Bu anlamda özellikle seçim sürecinde kentimizin, üyelerimizin ve diğer aday arkadaşların gösterdikleri olgun tavırdan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Biz bu seçimi Diyarbakır’ın duruşu kazandı diye ifade ediyoruz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın duruşuna onay verildi, bu oylar verildi diye kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.