Elçi cinayetinde 125 güne rağmen hala bir gelişme yok!

Elçi cinayetinde 125 güne rağmen hala bir gelişme yok!
Diyarbakır Barosu avukatlarının her hafta adliye önünde Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için düzenledikleri oturma eylemi ve basın açıklamasına bu hafta Elçi’nin eşi Türkan Elçi de katıldı.

Elçi cinayetinin üzerinden 125 gün geçmesine rağmen hala soruşturma dosyasında bir gelişme yaşanmadığını belirten Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Velat Alan, Sur’un kamulaştırılmasına ilişkin olarak da şu değerlendirmede bulundu: “Binlerce yıllık kadim bir kentin kamulaştırılmasının hiçbir mazeret ve açıklaması olamaz. Sosyal yaşam ve bir medeniyetin yok edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yüzden tekrar gözden geçirilmelidir.”

Üzerinden 125 gün geçmesine rağmen failleri hala bulunamayan Tahir Elçi cinayetinin aydınlatılması için meslektaşları bu hafta da adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlar, etkili bir soruşturma yapıldığını ve davada ilerlemenin kaydedilmediğine dikkat çekti.

Sur'da 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin soruşturmasında bir arpa boyu yol alınmazken, ölümünün üzerinden 125 gün geçmesine rağmen  hala soruşturma dosyasında "şüpheli" sıfatıyla tek bir kişinin bile ifadesi alınmadı. Her hafta Diyarbakır adliyesi önünde düzenli olarak yapılan açıklamaya  bu hafta Elçi'nin eşi Türkan Elçi de katıldı.

Çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada konuşan Baro Yönetim Kurulu Üyesi Av. Velat Alan, Elçi soruşturma dosyasında şu ana kadar şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş tek bir failin dahi bulunmadığını, soruşturma dosyasının açıldığın günden bu yana hiçbir mesafe kat edilmediğini hatırlattı. Alan, Elçi soruşturmasında gerçeklere ulaşana dek mücadelelerinin süreceğini belirtirken, son dönemde avukatlara yönelik saldırıları da kınadı.

 

 


“Kamulaştırma kararı gözden geçirilmelidir”

Alan, Sur'un 'acele kamulaştırma'sı konusuna da değinerek, şunları söyledi: "Binlerce yıllık kadim bir kentin kamulaştırılmasının hiçbir mazeret ve açıklaması olamaz. Sosyal yaşam ve bir medeniyetin yok edilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu yüzden tekrar gözden geçirilmelidir." Alan, Sur'un kamulaştırmanın halkın yararına değil, askeri ve güvenlik bir mantıkla yapıldığını da sözlerine ekledi. 



Yapılan açıklamanın ardından kısa süreli oturma eylemi gerçekleştiren avukatlar, daha sonra alkışlarla eylemlerini noktaladı.

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.