Elektrik faturalarına bir tepki de Diyarbakır DEVA’dan!

Elektrik faturalarına bir tepki de Diyarbakır DEVA’dan!
Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi'nin vatandaşlara gönderdiği elektrik faturaları Güneydoğu’da yaşayan - esnaf, emekli, çiftçi, memur, işçi, kısacası tüm kesimleri isyan ettirme noktasına getirdi.

TİGRİS HABER - DEPSAŞ’ın göndermiş olduğu yüksek miktardaki elektrik faturalarına bir tepki de Demokrasi ve Atılım Partisi Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz’den geldi. Yenişehir Bölgesinde saha çalışmaları kapsamında vatandaşların sorunlarını dinlediklerini ifade eden Akildiz, yurttaşların yüksek elektrik faturalarından şikâyet ettiklerini belirtti.

“Şu an bölgede bir terör varsa o da DEPSAŞ terörüdür”

Enerji Denetleme kurulu tarafından belirtilen %15’lik zamdan çok daha fazlasının faturalara yansıtıldığına dikkat çeken DEVA Partisi Diyarbakır Yenişehir İlçe Başkanı Eczacı Erdal Akildiz, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şunları söyledi: “ DEPSAŞ yetkilileri yüksek miktarda gelen faturaların klima kullanımından kaynaklı olduğunu ifade ediyorlar. Bizler bunun gerçeği yansıtmadığının bilincindeyiz. Kısa bir süre önce alt yapı çalışmalarına başlayan DEPSAŞ acaba bu giderleri faturalara yansıtarak vatandaştan mı tahsil ediyor? Şu an bölgede bir terör varsa o da DEPSAŞ terörüdür. Binlerce ev ve işyerine insaf sınırını aşan bu faturalar nedeniyle haciz geliyor! Bu haksızlığa daha ne kadar ortak olacaksınız?”.

“Bu zulmün ve haksızlığın karşısında olacağız”

Yetkilileri göreve davet eden Başkan Akildiz, bölgenin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade ederek, açıklamasının devamında: “DEPSAŞ’tan hizmet alan Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’taki vatandaşların durumuna çok üzülüyoruz. Kurak geçen bir yazın ardından fatura edilen yüksek tutarlar, çiftçiye bir darbenin de DEPSAŞ'tan geldiğini bize gösteriyor. Arpa, buğday ekip karşılığında altın hasat etseler dahi bu tutarları ödeyemezler. Bizler Demokrasi ve Atılım Partisi olarak vatandaşımıza yapılan bu zulmün ve haksızlığın karşısında her zaman duracağımızı belirtmek isteriz” Şeklinde konuştu.  (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum