Emekli maaşlarında yeni umut

Emekli maaşlarında yeni umut
Emekli maaşlarına yönelik yeni düzenleme beklentileri, umutları tazelemiş durumda. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükseltilmesi talebinin de bulunduğu düzenleme söylentileri var, Ekim ayında Meclis gündemine geleceği sanılıyor.

TİGRİS HABER - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Mevcut durumu tekrar değerlendireceğiz" ifadesinin ardından, milyonlarca emeklinin seyyanen zam talebi, prim esasına göre maaşlar ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine çıkarılması isteğiyle bir araya gelmiş durumda.

Temmuz ayında gerçekleşen refah payı düzenlemesi ile birlikte tüm emeklilerin maaşlarına yansıyan zam oranı yüzde 25'e ulaşmıştı. Ayrıca, torba yasada umduğunu bulamayan milyonlar için Ekim ayının önemli gelişmelere gebe olduğu da konuşuluyor.

Meclis'in tekrar toplanacağı tarih merakla beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Aralık ayını işaret ederek "Mevcut durumu tekrar değerlendireceğiz" açıklamasını yapmış ve bu açıklama seyyanen zam beklentisi olarak yorumlanmıştı.

Ayrıca Show Haber'in aktardığına göre, yüzde 25'lik zam oranı kök maaşa uygulandığından birçok emekli için maaşlarında değişim yaşanmazken, kamuoyunda en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması isteği yaygınlaşmış durumda.

Seyyanen zam gibi düzenlemelerin yanı sıra, primleri daha yüksek olan emeklilere daha yüksek maaş verilmesi talebi de dikkat çekiyor. Tüm bu emekli maaşı düzenlemelerinin ise Ekim ayında Meclis'e taşınması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.