Ergani'de 6 Haziran'da seçim heyecanı

Ergani'de 6 Haziran'da seçim heyecanı
Ergani İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca alınan kararlar doğrultusunda 6 Haziran 2021 Pazar günü Adnan Menderes, Aziziye, Gökiçi ve Morkoyun, Mahalleleri’nde Muhtarlık seçimleri yapılacak.

TİGRİS HABER - İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği genelgeye göre muhtarlık görevi sırasında vefat eden, görevden alınan ve istifa eden bölgelerde muhtarlık ve aza seçimi yapılacak.

Muhtarlık seçimleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından genelge yayımlandı. İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yüksek Seçim Kurulunun talebi doğrultusunda valiliklere genelge gönderildi. Genelgeye göre vefat, görevden alınma ve istifa nedeniyle boşalan muhtarlık bölgelerinde 6 Haziranda seçim yapılacak. Edinilen bilgilere göre ilçemizde 4 muhtarlık bölgesinde seçime gidilecek. 

Buna göre Ergani ilçesinde Adnan Menderes, Azizi ye, Gökiçi ve Morkoyun, mahallerinde, muhtarlık ve aza seçimi yapılacak.  Muhtarlık için oy kullanacakların listeleri 19-27 Nisan Tarihleri arasında askıya çıkmıştı. Genelgeye göre 6 Haziran’da yapılacak muhtarlık ve ihtiyar heyeti/meclisi üyeliği seçimleri ile halk oylamasında görev alacak kişi ve seçmenler, “yüksek” ve “çok yüksek risk” grubundaki illerde sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf tutulacak. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.