Ev almak için inek ve danalarını sattı ama..!

Ev almak için inek ve danalarını sattı ama..!
Diyarbakır’da 20 yıldır hayvancılık işi ile uğraşan 44 yaşındaki Abdurrezzak Uruç, 4 inek, 60 dana ve kızına ait 10 bileziği satarak ev almak istedi. Uruç, M.Y adlı kişinin kendisini dolandırdığını iddia etti.

Harun Aytulun-özel

Diyarbakırlı Abdurrezak Uruç 20 yıldır hayvan ticareti yaparak geçimini sağlıyor. Evli ve 6 çocuk babası olan Uruç, geçtiğimiz aylarda kendisine ait 4 inek, 60 dana ve kızına ait 10 bileziğini sattı. 322 bin TL para toplayan Uruç, Kayapınar İlçesi’nde bir daire satın almak istedi. Ancak topladığı para ile ev alamayan Uruç, M.Y adlı kişinin kendisini dolandırdığını iddia etti.

İnek paraları gitti

Tüm birikimini kaptırdığını ve mağdur olduğunu dile getiren Uruç, “Kayapınar İlçesi’nde M.A adlı kişiye ait dairelere baktık. 322 bin TL değerinde olan bir daire beğendik. Dairenin 292 bin TL’sini götürüp M.Y adlı kişiye verdim. Bunun karşılığında teminat olarak bana 100 bin TL’lik arazi tapusu ve senet verdi. Bir süre sonra kalan 30 bin TL’yi  de denkleştirip verdim. Ertesi gün adamı aradım telefonu kapalıydı, yani anlayacağınız parayı aldığı gibi benimle iletişimi kesti. Yaşanan durumla ilgili suç duyurusunda bulundum” dedi.

Hamallık yapacağım

Yıllardır çalıştığını ve tüm birikintisini kaybettiğini ifade eden Uruç, “Bu evi almak için 4 ineğimi, 60 danamı ve kızıma ait 10 bileziği sattım. Ama yılların birikimi gitti. Şuan çok zor durumdayım. Kirada oturuyorum ve bir gelirim yok. Bu gidişle hamallık yapacağım. Tek istediğim mağduriyetimin giderilmesi. Bu şahıs hakkında zaten suç duyurusunda bulundum. Umarım adalet tecelli eder” şeklinde konuştu.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.