"Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi

"Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi
Milli Eğitim ile Tarım ve Orman Bakanlıkları arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde başlatılan proje kapsamında Diyarbakır, Elazığ, Siirt ve Şırnak'ta öğrenciler fidan dikti

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır, Elazığ, Siirt ve Şırnak'ta "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesindeki Diyarbakır Hipodromu çevresinde düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Ahmet Naci Helvacı, Çınar Kaymakamı Selami Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, merkez Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ile Bismil ve Çınar ilçelerinde öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile idareci ve öğretmenler katıldı.

Öğrenciler, proje kapsamında belirlenen alana fidan dikti.

8. sınıf öğrencisi Hazal Gümüş, her geçen gün ağaçların azaldığını ve yerine beşeri yapıların yer almaya başladığını dile getirerek, Türkiye'nin tüm illerinde projenin hayata geçiyor olmasının çok yararlı olduğunu belirtti.

Etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu ifade eden Hazal, "İnsanlık ve gelecek için faydalı bir etkinlik. Kendimle ve arkadaşlarımla gurur duyuyorum." dedi.

Baran Dönmez de etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu anlatarak, "Ağaç olmazsa insanlık olmaz." ifadesini kullandı.

- Elazığ

Elazığ'da da Meşeli köyü ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen etkinlikte, 2 bin 600 öğrenci 2 bin 600 sedir ve karaçam fidanı dikti.

Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, hayatın kaynağı olan toprağı tutan, erozyonu önleyen, yağışları düzene sokan, yenilenebilir en önemli enerji ve temiz suyun kaynağı olan mevcut ormanların korunması ve artırılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ormanların dünyanın akciğeri olduğunu ve faydalarının saymakla bitmeyeceğini dile getiren Polat, "İnşallah çocuklarımızın diktiği fidanlar çocuklarımızla birlikte büyüyecek. Hem doğaya, çevreye ve ormana daha duyarlı ve bilinçli gençler yetişecek hem de diktiğimiz bu fidanlarla birlikte çevremizin güzelleşmesini sağlamış olacağız." şeklinde konuştu.

- Şırnak

Şırnak'ta Okullar Bölgesi Kampüsü'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Mehmet Aktaş, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokolü anımsatarak, bu kapsamda fidan dikimi yapıldığını belirtti.

Proje kapsamında öğrencilerle en az 150 bin fidan dikeceklerini aktaran Aktaş, "O fidanlarımızla büyüyeceğiz. İnsanlığa, milletimize ve şehrimize hizmet edeceğiz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz da öğrencilerin bugünkü etkinlikte 2 bin fidan dikeceğini söyledi.

- Siirt

Siirt'te ise 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Vali Ali Fuat Atik, Kezer Yerleşkesi'ndeki Emine Erdoğan Kent Ormanı'nda düzenlenen törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde projenin yürütüldüğünü hatırlatarak, "Bugün öğrencilerimizle 2 bin fidanı toprakla buluşturduk. Çocuklar ağaçlarla birlikte büyüyecekler, vatana millete hayırlı evlat olacaklar." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş ise projenin ülke genelinde uygulandığını anımsattı.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu da projeyi anlattı.

Törene, Garnizon Komutan Vekili Albay Murat Güzelcan, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Fırat, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman da katıldı.

Tigris Haber-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.