Geceyi molozlar üzerinde geçiriyorlar!

Geceyi molozlar üzerinde geçiriyorlar!
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde çöken Işık apartmanı bölgesinde barınma ve ısınma sorunu yaşanıyor. Enkaz altında kalan yakınları için bekleyişlerini sürdüren aileler geceyi moloz yığını üzerinde geçiriyor.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Şeyh Şamil Mahallesi 622/1 sokakta çöken Işık apartmanı çevresinde barınma ve ısınma yardımı yapılmıyor. Enkaz altında kalan yakınlarını apartman bölgesinde bekleyen yurttaşlar, geceyi çöken binanın tuğlaları üzerinde geçiriyor. Isınma sorunu yaşayan aileler kendi imkânlarıyla yaktıkları ateş ve enkazdan çıkarılan battaniye/yorganla gideriyor.

isik-apartmani-3.jpeg

“Çaresiz bırakıldık”

Amcasını kaybeden ve hala enkaz altında yakınlarının olduğunu söyleyen bir yurttaş, “Burada az miktarda yiyecek dışında hiçbir yardım yapılmadı. İki gecedir bu tuğlaların üzerinde geceyi geçiriyoruz. Enkazdan çıkarılan yastık, battaniye ve yorganları kullanıyoruz. Bu çok acı, fakat çaresiz bırakıldık. Yaktığımız ateş de bizi ısıtmıyor ama yapabileceğimiz başka bir şey de yok. Umutla bekleyişimize devam ediyoruz” diye konuştu.

isik-apartmani-5.jpeg

“Yetkililer bu duruma çare bulmalı”

Enkazda beş yakınını kaybettiğini söyleyen başka bir yurttaş ise, “Burada sadece çorba getiriyorlar bize. Ama bizim gerçekten dayanacak gücümüz kalmadı. Enkaz altında kalan yakınlarımızı beklemek yeterince acı veriyor zaten, bir de üstüne bu soğuklar eklenince perişan oluyoruz. Böylesi bir durumu kimse hak etmiyor. Yetkililer bu duruma çare bulmalı” dedi.

isik-apartmani-6.jpeg

“Otobüs tahsis edilsin”

Öte yandan DEVA Partisi Diyarbakır İl Sosyal Politikalar Başkanı Canan Okay, söz konusu duruma sosyal medya hesabından dikkat çekerek şu paylaşımda bulundu: “Diyarbakır’da yıkılan ve çok sayıda kişinin hala göçük altında olduğu yetkililerce ifade edilen Işık Apartmanı çevresinde dondurucu soğuğa rağmen bekleyiş devam ediyor. Yetkililerin soğukta bekleyen aileler için otobüs tahsis etmesini istirham ederiz.”

deprem-tigri.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.