Gelecek Partili Altaç: HDP’ye yönelik operasyon mevzuata aykırı yapıldı

Gelecek Partili Altaç: HDP’ye yönelik operasyon mevzuata aykırı yapıldı
Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, HDP’ye yönelik gerçekleştirilen ‘kobane’ operasyonlarına tepki gösterdi.

Ali Abbas Yılmaz / ÖZEL

TİGRİS HABER- Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Altaç, “Türkiye tarihinde yargının siyasallaştığı, siyasi amaçlara hizmet ettiği çok sayıda dönemler yaşanmıştır. Ancak hiçbir dönemde bugünkü kadar yargıya müdahalenin yapıldığı, yargı üzerinden siyasi operasyonların yapıldığı dönem olmamıştır. Gelecek Partisi olarak her türlü şiddeti, şiddeti uygulayan tarafın kimliğine ve statüsüne bakmadan karşısında olduğumuzun bilinmesini isteriz. Aynı şekilde temel haklar, özgürlükler ve adaletin tecellisi için de hiç kimsenin kimliği, tercihi, partisi veya inancına bakmaksızın bütün gayretimizi ortaya koyacağımızın bilinmesini isteriz.

Soruşturma siyasi saikle yapıldı

Önceki gün 6-7-8 Ekim olayları gerekçesiyle yapılan gözaltı işlemleri yürürlükteki mevzuata aykırı yapılmıştır. Olayların merkezi Diyarbakır olduğu için kovuşturmanın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılması gerekirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetki sınırlarını aşarak soruşturma yapmış olması, soruşturma kapsamında gözaltına alınan şahısların Ankara´ya götürülmesi ve sorgulama işlemlerinin usul ekonomisine aykırı bir şekilde yapılması kabul edilecek bir durum değildir. Belirttiğimiz bu durum yapılan soruşturmanın siyasi saiklerle yaıldığını sonucunu doğurmaktadır. Kişiye göre adalet, kişiye göre muamele, kişiye göre gözaltı, kişiye göre ceza adalet sistemimizde yaygın bir uygulama hali almıştır. Yargılama makamları ve yargılama sistemi bir an önce yürürlükteki mevzuata uygun hareket etmelerini  aynı şekilde yargının etki altından çıkması en büyük temenimizdir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.