Göz göre göre kül oldu!

Göz göre göre kül oldu!
Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu’na ait buğday tarlasında yangın çıktı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı 3 itfaiye aracının müdahale ettiği yangında, 35 dönümlük buğday tarlasının büyük bölümü kül oldu.

Diyarbakır’ın Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu’nun Yenişehir ilçesi, Dokuz Çeltik mahallesinde bulunan 35 dönümlük buğday tarlasında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Dün öğleden sonra saat 14:05 sularında çıkan yangında 35 dönümlük buğday tarlasının büyük bir bölümü yanarken, olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri yarım saati aşkın bir müdahale sonrası yangını güçlükle kontrol altına alabildi. Büyükşehir Belediyesine bağlı 3 itfaiye aracıyla yangına müdahale eden ekipler buğday tarlasının ancak 15 dönümlük bir bölümünü yangından kurtarabildiler.

 

 

Çocukların ihmali sonucu yangının çıkmış olma ihtimalinin olduğunu belirten İskenderoğlu, büyük bir bölümü yanan buğday tarlasının imara açılan alanda olduğu için zararının tarım sigortası kapsamında karşılanmayacağını söyledi. Buğdayların henüz tam kurumadığı için yangının daha hızlı ilerlemediği ve bu sayede tarlanın tamamının yanmaktan kurtulduğunu belirten İskenderoğlu, itfaiyenin yangına müdahalesinde herhangi bir gecikme yaşanmadığını aksine itfaiyenin kendisinden önce olay yerine vardığını ve yangına etkili bir şekilde müdahalede bulunduğunu ifade etti.

 

 

Ali Abbas Yılmaz / Özel

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.