Gözlüğe Rağmen Göremiyorsanız..

Gözlüğe Rağmen Göremiyorsanız..
Gözlüğe rağmen göremiyorsanız ''keratokonus'' olabilirsiniz.

Bulanık görme, göz tembelliği, ışıkta saçaklanma, aşırı dağılma, gözlüğe rağmen görememe gibi göz problemleri olanların mutlaka bir doktora gitmesi gerekiyor.

Tüm bu şikayetleri barındıran kişi 15-20 yaş arasında bir genç ise öncelikli olarak uzmana gözükmesinde fayda bulunuyor. Bu rahatsızlığın adı tıp dilinde keratokonus olarak adlandırılıyor.

Keratokonus, araba kullanma, bilgisayarda yazı yazma, televizyon izleme veya okuma gibi bazı faaliyetleri güçleştiriyor. Tedavisi yapılmazsa daha az görmeye sebep olabiliyor.

Keratokonus, gözün saydam tabakası olan korneanın ilerleyici miyop ve astigmat ile birlikte incelmesi ve sivrileşmesinden oluşan bir göz hastalığı. Hastalığın görülme sıklığı 2 binde bir. Ancak daha çok 15’li yaşlarla fark edilen bir hastalık olması sebebiyle tedavisi büyük önem taşıyor. 40 yaşına kadar ilerleyen hastalık daha sonra durağanlaşıyor, ancak bu vakte kadar tedavi ettirmeyenlerde büyük oranda görme kaybı yaşanıyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 2 ay önce hizmet vermeye başlayan Keratokonus Merkezi, bu hastalık teşhis ve tedavide önemli işlere imza atıyor. Corneal Cross-Linking (CCL) yani kroslink, sert lens ve halka tedavisi yöntemleriyle görme kabiliyetleri artan hastalar, tedavi olmak için para harcamasına gerek kalmadı. Ankara’da devlet hastanesi olarak sadece Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde kurulan merkezde ayrıca lazer tedavisi ile hipermetrop, miyop ve astigmat rahatsızlığı olanlar gözlüğü terk ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.