Gurme fuarını 274 bin kişi ziyaret etti

Gurme fuarını 274 bin kişi ziyaret etti
Diyarbakır’da 55 ilden 173 firmanın katıldığı Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nı 274 bin kişi ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kaya, benzer fuarların Ankara, İzmir ve İstanbul gibi merkezlerde de sergileyeceklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da geçtiğimiz hafta düzenlenen Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, kentin tanıtımına önemli bir ivme kazandırdı. Rize’nin “onur konuğu” olarak katıldığı fuarda 55 ilden 173 firma katılarak ürünlerini tanıttı. Diyarbakır’dan “coğrafi işaret” alan 29 ürün de fuarda tanıtıldı.

Amaç ürünleri bölge insanı ile buluşturmak

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, fuarda iki temel hedef üzerinde durduklarını söyledi. Kaya, “Birincisi gastrominin ticarileşmesi, markalaşması. İkinci hedefimiz ise, gastronomi konusunda Türkiye’nin farklı bölgelerinin tatlarını ve coğrafi işaret almış ürünlerini bölge insanı ile buluşturmaktı” dedi.

Sırada Ankara, İstanbul, İzmir var

Hedeflerinde başarıya ulaştıklarını kaydeden Kaya, şunları söyledi: “Yaklaşık 30 civarında ticaret odası, borsası başkanları da stantları ziyaret ettiler. Bu önemli bir adım. Bu fuarları Ankara, İstanbul, İzmir gibi merkezlerde de Mezopotamya Fuarı adı altında düzenlemeyi planlıyoruz. Gastronomide sadece fuar düzenleyerek marka oluşturamazsınız. Birçok adımını da birlikte yapacağız.”

Sıkıntılar giderilecek

Kaya, Diyarbakır’da üç ay içinde bir fuar yapılmayacağı için, fuar alanında havalandırma, soğutma ve yer genişletme çalışmalarına da başladıklarını dile getirdi. (Tigris Haber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum