Hakkâri’de 51 yerleşim yerinin yolu kapandı

Hakkâri’de 51 yerleşim yerinin yolu kapandı
Hakkâri’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 13 köy ve 38 mezraya ulaşım sağlanamıyor.

TİGRİS HABER - Kar yağışı ve soğuk havalar bölgede hayatı olumsuz yönde etkiledi. Olumsuz hava sonucu il genelinde toplam 51 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Hakkari İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri, kapanan köy ve mezra yollarının yeniden açılması için çalışma başlattı.
Zorlu arazi ve hava şartlarına rağmen yürütülen çalışmalarda, ekipler yolların en kısa sürede trafiğe açılması için yoğun mesai harcıyor. Çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.
Yetkililer, aralıklarla devam eden yağışlar nedeniyle yüksek rakımlı bölgelerde ve dik yamaçlarda çığ riski uyarısında bulundu. Vatandaşların ve sürücülerin buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.(İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.