Halkın direnişi çatışmayı durdurdu, askerler geri çekildi

Halkın direnişi çatışmayı durdurdu, askerler geri çekildi
Uludere ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırında HPG'liler ile askerler arasındaki çıkan çatışma ardından çatışma bölgesine giden ve “canlı kalkan” eylemi yapan yurttaşlar, çatışmaları durdurdu.

ŞIRNAK  - Uludere ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırında HPG'liler ile askerler arasındaki çıkan çatışma ardından çatışma bölgesine giden ve “canlı kalkan” eylemi yapan yurttaşlar, çatışmaları durdurdu. “Güvenlik yolu” gerekçesiyle bölgeye getirilen iş makineleri ile askerler yurttaşların direnişinin ardından geri çekildi. 

Uludere ilçesi Roboski köyü ile Federal Kürdistan Bölgesi sınırında HPG'liler ve askerler arasında çıkan çatışmayı durdurmak için bölgeye giden yurttaşların yaptığı “canlı kalkan” eyleminin ardından çatışmalar sona erdi. Çatışma bölgesindeki askerler ve yol yapımında kullanılan iş makineleri yurttaşların direnişi üzerine geri çekildi. Bölgeye yerleştirilen zırhlı araçların da askerleri alarak Beyaz Tepe Askeri Üs Bölgesi’ne geçtiği görüldü. Askerlerin geri çekildiğini gören yurttaşlar, alkış, zılgıt ve sloganlar ile kutlama yaptı. Askerlerin boşalttığı mevzilere geçen yurttaşlar, havanın kararmasıyla beraber, soğuk havanın etkisini kırmak için ateşler yakarak, marşlar söyledi. Halay çeken grup nöbet eylemini başlattı. 

Yurttaşlar, askerlerin bir daha geri dönme ve çıkma ihtimali bulunan çatışmanın önüne geçmek amacıyla sabaha kadar nöbet tutacaklarını belirtti. 

srnk-24-02-14-roboski-canli-kalkan-eylemi3.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.