HDP Diyarbakır’da kongreye gidiyor

HDP Diyarbakır’da kongreye gidiyor
HDP Diyarbakır İl Örgütü, 14 Kasım’da Olağanüstü Kongreye gidiyor. Yönetime girmek için 500 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi. İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, kongreye katılım çağrısı yaptı.

TİGRİS HABER -  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, 14 Kasım’da Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirecek. HDP, Kayapınar ilçesinde bulunan bir otelde kongrelerini gerçekleştirecek. Kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra bölge milletvekilleri ile kentte bulunan birçok siyasi parti ve Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcilerinin de katılması bekleniyor.

 Kongreye ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, tüm çalışmalarının tamamlandığını belirterek, kongreye katalım çağrısında bulundu.

 Her şartta ve koşulda hem Kürt halkının hem de HDP’nin operasyonlara karşı dik durarak direndiğini ifade eden Ceylan, “Saldırılarla bir dönem parti yönetimimizin yarısı cezaevine girdi. Yönetim organları resmiyette karar veremeyecek bir duruma geldi. Ama buna rağmen hem il hem de ilçe örgütlerimiz, bölge halkına hizmet etmeyi bırakmadı. Bu duruşu sergilemek, bu direnişi sürdürmek için yeni döneme yeni bir yönetimle iktidara cevap olmayı planlamak için Olağanüstü Kongre’ye gitmeyi planladık. Kongreyle sürdürdüğümüz çalışmalarımızı daha güçlü bir hale getirmeyi hedefliyoruz. Çünkü süreç zayıflığı kabul etmiyor bu dönemde. Bu hukuksuz saldırılara ve zulme karşı kongreyle cevap olacağız. Bize karşı olumsuz havayı dağıtacağız, barış ve özgürlük yollarını, demokrasi yollarını daha fazla açacağız. Partimizin deklarasyonu doğrultusunda kongremizi gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 Siyaset yapamaz noktaya geldiler

İktidarın HDP’yi kapatarak siyaset yapmasını engellemeye çalıştığını fakat gelinen aşamada iktidarın artık siyaset yapamadığını aktaran Ceylan, “Siyaset yapmamızı engellemeye çalışanlar bugün siyaset yapamayacak noktaya geldi. Kongreyle yeni ve güçlü bir yönetim çıkararak iktidarın bölgedeki varlığına son vereceğiz. Partimiz başından beri ‘yönetime adayız’ diyordu, biz de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu. 

 Yüzlerce kişi yönetime aday oldu

Kongre çalışmalarına ilişkin de konuşan Ceylan, “Çalışmalarımızı yaklaşık iki aydır sürdürüyoruz. Kongre Komisyonu’nda yaklaşık 30 arkadaşımız yer alıyor. Kentte bugüne kadar ne kadar sivil toplum örgütü adına sendika ve dernek varsa hepsini gezip yeni döneme ilişkin görüş, tespit ve öneriler alındı. Yine partimizin ‘HDP’liyiz, her yerdeyiz’ gibi birçok kampanya kapsamında yapmış olduğu köy gezintilerinde, halk buluşmalarında da Kongre çalışmaları yapıldı. Halkımızın da kongreye güçlü katılması için çağrılarımız oldu. Bugüne kadar yaklaşık 500’e yakın kişi yönetime aday olduğunu belirterek, başvuruda bulundu” diye konuştu.

Yüzde 70-80’lik bir potansiyelimiz var

Diyarbakır’ın siyasi gücünün başta bölge kentleri ve Türkiye için öneminin altını çizen Ceylan, kongre çalışmalarının ilk ayağı olan yönetim oluşumunu neredeyse bitirdiklerini belirtti. Ceylan, “Diyarbakır’da 2 milyon yurttaş var. Diyarbakır, partimizin her seçimde yüzde 70 ile 80’e varan oy potansiyeli var. Diyarbakır’ın Kürt halkı için önemini hepimiz biliyoruz. Kongre’nin coşkulu ve heyecanlı gerçekleşmesi için halka çağrılar yapıyoruz. Bundan dolayı tüm halkımız iktidara daha güçlü bir cevap olmak ve saldırılarını bertaraf etmek için tüm halkımızı kongremize davet ediyorum” çağrısını yaptı. (Haber Merekzi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.