HES Kulp çayını kurutuyor

HES Kulp çayını kurutuyor
Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’nde yaşayan vatandaşlar, HES nedeniyle çayın kuruduğunu söylüyor. Kuruyan çayda binlerce balık telef oldu.

TİGRİS HABER- Kulp Çayı, son dönemlerde yaşanan kuraklık ve HES nedeni ile kurumaya yüz tuttu. Çay üzerindeki HES ve kuraklık sebebiyle derelerin su seviyesinin oldukça düşük olması sonucu Kulp Çayının kırsal İnkaya Mahallesi ile Barın Mahallesi mevkiinde su akışı durdu. Kulp çayında su miktarının minimuma inmesi nedeni ile binlerce balık telef oldu. İnkaya köyü sakinleri, HES nedeniyle çayın kuruduğunu belirtiyor.

Vatandaşlar sosyal medya hesabı üzerinden duruma tepki gösterdi.

Mehmet Baytar adlı vatandaş, “Bu balıklara ve diğer canlılara ev sahipliği yapan Kulp çayının kurumasının en büyük müsebbibi HES'ler’dir. “

Veysi Yıldız ise, “Yaz aylarında Kulp halkının tek eğlencesi Kulp çayı kenarında yüzmek ve ailesiyle piknik yapmaktı. HES'le beraber çay kenarı kaderine terk edildi.”

Yusuf Kılıç’da, “Yazın nehir suyu azaldığı için elektrik üretimi yapmaması gereken HES elektrik üretmeye devam ediyor. Sudaki canlılar için zorunlu olarak bırakılması gereken “can suyu” da kurumuştur. Balık ölümlerinin sebebi budur. Sebep HES” şeklinde tepki gösterdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.