İçeride ‘Ödüllü Bursluluk’ heyecanı dışarıda trafik çilesi

İçeride ‘Ödüllü Bursluluk’ heyecanı dışarıda trafik çilesi
Diyarbakır Özel Doğru Yükseliş Kolejinin 4, 5, 6 ve 7’nci sınıflar için yaptığı ödüllü bursluluk sınavına 3500 öğrenci katılım sağlarken, sınavda üstün başarı gösteren öğrenciler ise hem %100 burs hem de çeşitli hediyeler almaya hak kazandılar.

Özel Doğru Yükseliş Koleji Müdürü Yunus Oruç, öğretimin özelleştirilmesinin olumlu bir adım olduğunun altını çizerken, özel okulların eğitimin kalitesini arttırdığını ifade etti. Oruç, “Öğretimin özelleştirilmesi olumlu bir adım. Zaten Avrupa ülkelerinde de öğretimin %20’si özel öğretim kurumlarında yapılıyor ve bizde de hedeflenen bu. Şuan devletin özel okullara ciddi bir teşvik desteği var.  Devlet özel okul kontenjanlarının yarısına kadar teşvik vermektedir. Hâlihazırda öğretimin % 8’i özel kurumlarda ve bu oran hükümetin 2023 hedefi doğrultusunda %20’leri hedefliyor. Öğretimin özelleştirilmesinin eğitim kalitesini arttırdığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Seyrantepe Toplu Konut mahallesinde bulunan Özel Doğru Yükseliş Koleji 4, 5, 6 ve 7’nci sınıflar için yaptığı ödüllü bursluluk sınavında başarı gösteren öğrencilerin  % 5’ine derecelendirmeli olarak burs verirken, başarı gösteren öğrencilerden bazılarına ise kura çekimi ile çeşitli hediyeler verdi.

Diyarbakır Özel Özel Doğru Yükseliş Kolejini yaptığı  ‘Ödüllü Bursluluk’ sınavına 3500 öğrenci katılım gösterirken, sınava olan yoğun ilgi şehiriçi trafiğini de olumsuz etkiledi. Seyrantepe Toki’ye bağlanan yollarda ciddi trafik yoğunluğu yaşanırken sınavın yapıldığı okulların çevresinde de uzun araç kuyrukları oluştu. 

Diyarbakır Seyrantepe Toplu Konut mahallesinde Özel Doğru Yükseliş Koleji Ödüllü Bursluluk sınavı yaptı. Özel Doğru Yükseliş Kolejinin dün 4, 5, 6 ve 7’nci sınıflar için yaptığı ödüllü bursluluk sınavına 3500 öğrenci katılım gösterdi.

Doğru Yükseliş Kolejinin 4 ayrı okulda eşzamanlı olarak yaptığı ödüllü bursluluk sınavı 3 seans şeklinde yapıldı.   Toplu Konut Anadolu Lisesi, Şehit Başkomiser Yılmaz Allahverdi İlköğretim Okulu, Bağlar Beyaz Tebeşir ilköğretim okulu ve Doğru Yükseliş Kolejinde yapılan sınava yoğun ilgiden bölgede büyük trafik yoğunluğu yaşandı. Sabah, öğle ve öğleden sonra olmak üzere 3 seansta yapılan sınavlar için başvuruda bulunan öğrencilerin velileri de sınav bitimine kadar okul bahçesinde heyecanlı bekleyişlerini sürdürdüler.

Özel Doğru Yükseliş Koleji Müdürü Yunus Oruç, ödüllü bursluluk sınavına ve öğretimin özelleştirilmesine ilişkin olarak şunları söyledi: “ Öğretimin özelleştirilmesi olumlu bir adım. Zaten Avrupa ülkelerinde de öğretimin %20’si özel öğretim kurumlarında yapılıyor ve bizde de hedeflenen bu. Şuan devletin özel okullara ciddi bir teşvik desteği var.  Devlet özel okul kontenjanlarının yarısına kadar teşvik vermektedir. Hâlihazırda öğretimin % 8’i özel kurumlarda ve bu oran hükümetin 2023 hedefi doğrultusunda %20’leri hedefliyor. Öğretimin özelleştirilmesinin eğitim kalitesini arttırdığını düşünüyorum. Önümüzdeki iki yıla kadar dershanelerin özel okullara dönüşümü süreci tamamlandığında öğretimin özelleşmesi yolunda ciddi mesafe katledilecektir.  Özelleştirme mantıklı bir adım ama denetleme de mutlaka olmalıdır.

 12 Mart’ta 4, 5, 6, ve7’nci sınıflar için yaptığımız ödüllü bursluluk sınavına yoğun bir ilgi var. Doğru Yükseliş Koleji olarak yaptığımız ödüllü bursluluk sınavında % 100 başarılı öğrencilerimizle, 5 yanlışa kadar burs vermekteyiz. Bursluluk sınavına başvuruda bulunan 3500 öğrencinin ancak 55’ini burslu olarak alabileceğiz. Sınavda full başarı gösteren öğrencilerimizle bir, iki, üç, dört, beş yanlış ile sınavda başarılı olan öğrencilerimizin bursluluk oranı değişecektir.  Ve öğrencilerimizin sınavdaki başarı sıralamasına göre derecelendirmeli olarak burs verilecektir. Ayrıca başarılı öğrencilerimize İpad, Bisiklet Mp3 çalar ve kitap hediyelerimiz olacaktır.” 

Haber: Ali Abbas YILMAZ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.