İHD Roboski’yi AİHM’e taşıyor

İHD Roboski’yi AİHM’e taşıyor
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, askeri savcılığının Roboski ile ilgili 'Takipsizlik' kararı vermesinin ardından olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıma kararı aldı.

Haber/Foto: Gencer ARPACI 

Diyarbakır- Askeri savcılığın, Uludere'de 34 kişinin hava harekatı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin ‘Takipsizlik’ kararı vermesinin ardından İHD Diyarbakır Şubesi, kararla ilgili olarak şube binasında basın açıklaması düzenledi. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Uludere olayı ile ilgili kararın verildiğini söyledi. Bilici, “Bu kararın bu şekilde verileceği de gelişmelerden belliydi. İzlenen süreç bu kararı açıkça ortaya koyuyordu. Kendilerinin istediği şekilde karar verdiler. Üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen herhangi bir sonuç alınamayan Roboski katliamına ilişkin tepkiler devam ederken, katliama ilişkin yürütülen soruşturmada kanımızı donduran bir karar alındı.

 Roboski katliamı devletin Kürt sorununa bakışının göstergesidir. Roboski katliamı başta olmak üzere bu bölgede yaşayan diğer katliamlarla yüzleşmeden sağlıklı bir barışında sağlanamayacağını düşünmekteyiz. İnsan Hakları Savunucuları olarak hukuksal süreci takip edeceğimizi, anayasa mahkemesinden sonuç alınamaz ise, dosyanın AİHM’e taşınacağını ve AİHM’in 1994 Şırnak’ta bombalanan köylerle ilgili verdiği emsal karara göre bir karar vereceğini ve sorumluların tümünün yargı önüne çıkarılacağını vurgulamak isteriz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.