İmamoğlu: 400-500 bin gencin mesleği ve okulu yok

İmamoğlu: 400-500 bin gencin mesleği ve okulu yok
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, imam hatip lisesi mezunlarından üniversite öğrencilerine, işsiz gençlerden esnaf yaşıtlarına kadar farklı toplum kesimlerinden 28 gençle iftar sonrasında çay sohbeti yaptı.

TİGRİS HABER - İmamoğlu, “15-25 yaş grubunda, 400 ila 500 bin arası ‘Ne mesleği var, ne okulu var” dedi. İmamoğlu, gençlerin ulaşımdan, sokak hayvanlarına, işsizlik sorununa, festivallere, cumhurbaşkanlığı adaylığına kadar birçok başlıkta sorularına yanıt verdi. İmamoğlu, Gençlerin dürüstlük ve adalet kavramlarını çok önemsediklerini gözlemlediğini ifade etti.

Ekrem İmamoğlu, “Büyüklerin ön yargıları çok fazla ve bu ön yargılar, toplumu bazen ayrıştırıyor. İnsanları kategorize ediyoruz, sınıflandırıyoruz ya da birbirinden ayırıyoruz. Bu bazen inanç üzerinden oluyor, bazen kıyafet, bazen yaşam biçimi, bazen etnik köken üzerinden oluyor. Ama özellikle yeni nesil, bu ön yargıları da zihinlerinde büyük oranda silmiş” dedi. 

‘Gençlerden fayda üretmemiz lazım’

Balat’taki Haliç Sosyal Tesisleri’nde dün gece saatlerinde gerçekleşen sohbet, yaklaşık 2 saat sürdü. “Gençlerin üretiminden, enerjisinden, becerilerinden, zekâsından, gençliğinden, her şeyinden bu kente ve bu ülkeye fayda üretmemiz lazım” diyen İmamoğlu, bu kapsamda çocuklar ve gençlerle diyalogu yaşamının her alanında uygulamaya çalıştığının altını çizdi.

“Gençlerimizin sorunları var”

“Gençlerimizin sorunları var” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Özellikle bu eşitlik duygusundan ciddi şikayet eden gençlerimiz var. Adil olmayan uygulamalardan ciddi şikâyet eden gençlerimiz var. ‘Ne yaparsam yapayım, ne kadar çok çalışırsam çalışayım, istediğimi elde edemem’ diyen gençlerimiz var. Sınav sistemine güvenmeyen gençlerimiz var. Ne yazık ki okulunu okumuş, liseyi bitirmiş, hatta bazen üniversiteyi de okumuş ama henüz mesleği olmayan, ne yazık ki işi de olmayan ciddi sayıda gençlerimiz var. Bu şehirde 15-25 yaş grubunda, 400 ila 500 bin arası ‘Ne mesleği var, ne okulu var, ne de işi var’ diyebileceğimiz genç sayısına rastlıyoruz. O bakımdan böylesi yoğun bir sayfamız varsa, buna da özel olarak çalışmakla yükümlüyüz. Bu çalışmamızın içerisinde, İSMEK gibi mesleki eğitim kurslarımızın olduğu alanlarımız ya da İSMEK'in yanı sıra yeni kurduğumuz bölgesel istihdam ofislerimiz var. Burada başta gençlerimize olmak üzere hem iş bulma hususunda yardım eden hem de onlara yol gösteren, rehberlik yapan da bir sistemi kurduk. Ciddi sayıda ofisimiz yüz binlerce İstanbulluya orada özellikle gençlere hizmet ediyor.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.