Diyarbakır inşaat fuarı ile hareketlenecek

Diyarbakır inşaat fuarı ile hareketlenecek
Diyarbakır inşaat fuarına ev sahipliği yapacak. 3-6 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek 10. Mezapotamya inşaat fuarının yurt içi ve dışından 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Mezopotamya Fuarcılık ve ALZ Group tarafından organize edilen 10. Mezopotamya İnşaat Fuarının kentin otelcilik ve turizm potansiyeline de katkı sunması bekleniyor. Fuar ile ilgili Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, 10. Mezopotamya İnşaat Fuarının ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip yapı sektöründeki gelişme ve yenilikleri görme imkânı sunacağı belirtildi, şöyle denildi; “

“Sektör içinde durum analizi yapabilme, potansiyel müşterilerle bir araya gelebilme, yeni bayilikler tesis edebilme, mevcut bayilerle ilişkileri geliştirme gibi birçok imkanı sunacak. Fuarımız; mimar, mühendis, müteahhit, kamu kurumları ve yatırımcı kuruluşlar ile nihai tüketicileri, katılımcı firmalarla buluşturarak, taraflar arsında yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlayacak.”

“30 bin ziyaretçi bekleniyor

TSO açıklamasında yurt dışı ziyaretlere de değinildi, özellikle Kürt bölgesinden iş dünyasının misafir edileceği belirtildi. TSO açıklamasında şu bilgilere yer verildi;

“Irak’tan Erbil Ticaret ve Sanayi Odası, Erbil Müteahhitler Odası, Süleymaniye Ticaret ve Sanayi Odası, Musul Ticaret ve Sanayi Odası, Duhok Ticaret ve Sanayi Odası, IKBY Müteahhitler Birliği’nin öncülüğünde oluşturulan alım heyetleri fuarımızı ziyaret edecek. Yurt içinden ise Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkâri, Erzurum, Elazığ, Van, Bitlis, İstanbul, Siirt, Gaziantep, Malatya, Mersin, Niğde ve Şanlıurfa başta olmak üzere 40’a yakın ilden gelecek İnşaat Mühendisleri, Makine Mühendisleri, Mimarlar, Müteahhitler, İş Adamaları ve Teknik Personel katılımcı firmalarla iş bağlantıları kuracaktır.”

Uluslar arası ikili görüşmeler

Fuar kapsamında, uluslararası ikili iş görüşmeler gerçekleştirilecek, yurt dışından fuarı ziyarete gelen profesyonellerin katılımcı firmalar ile bir araya getirilerek bölgenin İnşaat Sektörüne nasıl katkı sağlanacağı hedefleniyor.

“Fuar Ziyaretçilerin Beklentilerine Cevap Verecek”

Açıklamada, fuarın özellikleriyle ilgili şu bilgiler verildi; “İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine, doğalgaz ekipmanlarından tesisat ve yalıtıma, park bahçe düzenlemelerinden belediye ihtiyaçlarına, dekorasyon ürünlerinden, tadilat ve yenileme malzemelerine kadar yüzlerce ürünün sergileneceği Fuar, geniş konsepti ile ziyaretçilerin tüm beklentilerini karşılayacak.”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, gerçekleşecek fuarın destekçileri ise şu kurumlar;

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi TMMOB Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, TMMOB İçmimarlar Odası Diyarbakır Şubesi, İMKON ve KOSGEB.

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.