Irmak: Halkların kardeşliği köprüsünde özgürlüğe yürüyeceğiz

Irmak: Halkların kardeşliği köprüsünde özgürlüğe yürüyeceğiz
"Güneybatı kapısını yani Adıyaman'ı Maraş'ı Antep'i aralamadan Kürdistan kapısını aralayamayız"

MARAŞ - HDP'nin Maraş yürüyüşü Pazarcık'ta binlerce kişinin katıldığı miting ile başladı. Mitingde konuşan BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, halkların kardeşliği köprüsü üzerinden özgürlüğe yürüyeceklerini ve bu köprünün de HDP olduğunu belirterek, "Güneybatı kapısını yani Adıyaman'ı Maraş'ı Antep'i aralamadan Kürdistan kapısını aralayamayız" dedi.


Seçim çalışmaları kapsamındaki merkezi mitinglerin bugünkü durağı Maraş'ın Pazarcık ilçesi oldu. Dün Adıyaman ve Kahta'da binlerce kişinin katıldığı mitinglerin ardından bugün sabah saatlerinde Maraş'a hareket eden DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Pazarcık'a bağlı Akçalı beldesinde çok sayıda kişi tarafından karşılandı. Aralarında HDP Maraş Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Salih Baykal, HDP Durkadiroğlu Belediyesi Başkan adayı Metin Gönülşen, HDP Nurhak Belediyesi Eş Başkan adayları Ali Orak ve Güllü Bulut, HDP Elbistan Belediyesi Eş Başkan adayları Ayşenur Vaizoğlu ve Hüseyin Yıldırım ile HDP Pazarcık Belediyesi Eş Başkan adayları Mehmet Ali Özdağ ve Ayşe Sonzamancı'nın da bulunduğu kalabalık bir grup tarafından karşılanan vekiller uzun araç konvoyuyla Pazarcık'a hareket etti. 
HDP konvoyu kısa bir şehir turunun ardından ilçeye bağlı Narlı beldesine geçti. Burada coşkuyla belde caddelerini turlayan HDP konvoyu daha sonra tekrardan Pazarcık'a geçen konvoy miting için HDP seçim bürosunun önüne geldi. Burada binlerce kişi tarafından karşılanan BDP'li vekiller, seçim otobüsünden seslendirilen parçalar eşliğinde yurttaşlarla birlikte halay çekti. Neredeyse herkesin sarı, kırmızı ve yeşil puşi taktığı miting alanında, PKK Lideri Abdullah Öcalan posteri ile PKK ve KCK bayrakları açıldı. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından katılımcılar seçim otobüsünün üzerine çıkarak halkı selamladı. İsimleri anons edilen katılımcıların her biri büyük bir coşku ve alkışlar eşliğinde seçim otobüsünün üzerine çıktı. Mitinge seçim çalışmaları kapsamında kentte bulunan DTP Van eski milletvekili Fatma Kurtalan da katıldı. Alandan sık sık, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam", "Biji Serok Apo" sloganları atıldı. Selamlamanın ardından ilk olarak HDP Maraş Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı Salih Baykal konuştu.

hdp-2-004.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.