VİDEO - İYİ Partili Dervişoğlu: Kürt sorunuyla ilgili projelerimiz var

VİDEO - İYİ Partili Dervişoğlu: Kürt sorunuyla ilgili projelerimiz var
İYİ Parti heyeti, Diyarbakır’da esnaf ziyaretinde bulundu. Heyete yer alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Kürt sorununa ilişkin projelerinin olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Grup Başkanvekilli Müsavat Dervişoğlu,  Orta Doğu Politikaları Başkanı Salim Ensarioğlu, Genel İdare Kurulu üyesi Orhan Ertürkmen, Genel Sekreter Yardımcısı Uğurhan Tirkayi, Kurucular Kurulu Üyesi A. İlker Sungur ve Diyarbakır İl Başkanı Vejdi Ensarioğlu’ndan oluşan heyet, Diyarbakır esnafını ziyaret ederek sorun dinledi. Esnaf ziyaretini tamamladıktan sonra Tigris Habere Konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekilli Müsavat Dervişoğlu, bölgenin sorunlarının yanlış uygulamalar yüzünden kangren haline dönüştürüldüğünü söyledi.

“Sorunlar ertelenmeden çözülmeli”

Kürt sorununa ilişkin konuşan Dervişoğlu, “ Türkiye’de adı ne olursa olsun bir sorun varsa o sorunla ilgili İYİ Partinin de projeleri var. Sorunları doğru algılayarak aklı hâkim kılarak, bölgenin de gerçeklerini doğru kavrayarak sorunların üstesinden gelmek mümkün. Türkiye’de birçok alanda sorun var. Birçok sorun da ertelene ertelenen büyüyerek gelmiş. Bazı sorunlar da yanlış uygulamalar yüzünden kangren haline dönüştürülmüş. Büyük sorunların yaşandığı yerde gelişmemişlikten kaynaklı halkın sorunlarıyla neşet eder. Bu sorunların insanlık sorunu boyutuna ulaşmadan çözülmesini temelin de siyasilerin görevidir.  Bu bir toplumsal meseledir. Bu bir kültürel meseledir. Sosyal açıdan kültürel açıdan, ekonomik açıdan, bölge gerçekleri açısından bölgede olup bitenleri doğru bir biçimde analiz edip,  doğru bir yol haritası çizmeye çalışıyoruz ” şeklinde konuştu.

iyi-parti-tigris.png

“Dertlerine dert olmaya çalışıyoruz”

Mardin, Batman ve Diyarbakır’daki vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için Bölgeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Dervişoğlu, “Bölgede sevgiyle kucaklanıyoruz. Bu kadar sevgiye mazhar olduğumuzu Diyarbakır’a olan bu gecikmiş ziyaretimizde anladık. Yaklaşık bir sene önce gelmiştim. Yanımızda zaten eski devlet bakanımız Parti büyüğümüz Sayın Salim Ensarioğlu var. Sadece Diyarbakır’da değil, dün Batmandaydık, ondan önceki gün Mardin'deydik oralar da vatandaşların sorunlarına bir çıkış yolu bulalım diye konuştuk. Muhataplık geliştirdik. Dertlerine dert olmaya çalışıyoruz.  Gördük ki Diyarbakır’daki dert neyse Trakya’daki, İç Anadolu’daki, Marmara’daki, Karadeniz’deki dertte aynı. İYİ Parti olarak dertleri sorunları yerinde tespit edip milletle birlikte sorunların çözümüne yönelik yeni projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Bu sebeple buradayız.  Diyarbakır halkına teşekkür ederiz.”

iyi-parti-tigris1.png

“İttifakı şuan gündemimiz de değil”

Siyasi partiler arasındaki ittifak görüşmelerine ilişkin de konuşan Dervişoğlu, ittifakların hükümete yaradığını belirterek şöyle konuştu: “İttifaklar seçimde yapılıyor, seçim diye bir gündem yok. Seçim olmadığı yerde ittifak tartışmaları iktidar partisine bir beslenme alanı yaratır. İktidara malzeme vermek niyetinde değiliz. Biz Türkiye’nin reel gerçekliğiyle, reel sorunlarıyla meşgulüz, problemleriyle meşgulüz.  Bir aşamada sorunları tespit ediyoruz. Bu aşamada projeler üretip çözmeye çalışıyoruz. İttifak şuan gündemimizde değil. İttifaklar olmasın, koalisyonlar olmasın diye sistem değişikliği yaptılar. Seçimin olmadığı yerde bile şuan da ittifaklar, koalisyonlar tartışılıyor. Bu da Cumhurbaşkanının hükümet sistemini ne denli bir ucube sistem olduğuna delil olarak karşımıza çıkarıyor.”

İYİ Parti heyeti, esnaf ziyaretti esnasında Ahmet Arif ve Cahit Sıtkı Tarancı Müzelerini de ziyaret ederek, Müzeler hakkında bilgi aldı. Esnaf ve vatandaşlar tarafından sıcak karşılan heyet daha sonra Cuma Namazını Ulu Camide kıldı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.