Kan grubunuzun sırları: Kan grubunu bilen herkesi ilgilendiriyor!

Kan grubunuzun sırları: Kan grubunu bilen herkesi ilgilendiriyor!
Japon bilim insanı Takeji Furukawa'nın 1930'larda yayınladığı makale, kan grubunun kişilik üzerindeki etkisini tartışmıştır.

TİGRİS HABER - Japon bilim insanı Takeji Furukawa'nın 1930'larda yayınladığı bir makaleyle başlayan inanışa göre, kan grubunun kişilik üzerinde etkisi olduğuna dair bir inanç yaygınlaşmıştır. Kan gruplarının kişilik özelliklerini şekillendirdiğine inanan birçok kişi bulunmaktadır.

A GRUBU:

Bu grup içindeki kişiler genellikle ciddi, yaratıcı, mantıklı, içine kapanık, sabırlı ve sorumlu olma eğilimindedirler. Ancak, aynı zamanda inatçı ve gergin olabilirler.

B GRUBU:

Bu grubun bireyleri tutkulu, doğal, yaratıcı, güçlü, bencil, sorumsuz, affetmeyen ve dengesiz olabilirler.

AB GRUBU:

Bu gruptaki kişiler genellikle soğukkanlı, kontrollü, rasyonel, uyarlanabilir, eleştirel, kararsız, unutkan ve sorumsuz olma eğilimindedirler.

0 GRUBU:

Bu gruptaki bireyler kendine güvenen, kararlı, iradeli, sezgisel, benmerkezci, soğuk, öngörülemez ve potansiyel bir işkolik olabilirler.

KAN GRUBU BELİRLEME YÖNTEMİ:

Kan grubu belirleme, kırmızı kan hücrelerinin yüzeyinde bulunan antijenlere göre yapılan bir testtir. Genellikle doğumdan hemen sonra yapılır ve kişinin ömür boyu aynı kalır. A, B, AB ve 0 olmak üzere dört ana kan grubu vardır.

SONUÇ:

Kan grubunun kişilik üzerindeki etkisi hakkındaki inançlar, Japon bilim insanı Takeji Furukawa'nın 1930'larda yayınladığı makaleyle başlamıştır. O zamandan beri, birçok insan kan gruplarının kişilik özelliklerini şekillendirdiğine inanmaktadır. Ancak, bu konuda kesin bilimsel kanıtlar bulunmamaktadır.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.