Karlı dağda 7 gün ölüm kalım mücadelesi

Karlı dağda 7 gün ölüm kalım mücadelesi
Tunceli'de tipi nedeniyle yolu kapanan dağda bir haftadan beri mahsur kalan 13 madenci, İl Özel İdaresi, AKUT ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi’nin (UMKE) ortak çabalarıyla 8 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

TUNCELİ - Tunceli’nin Pülümür ilçesi Kırklar köyü yakınlarındaki 2 bin 500 rakımlı Bağırpaşa Dağı yamaçlarında madencilik faaliyeti yürüten bir şirketin 13 çalışanı, yoğun kar yağışı, tipi ve soğuk nedeniyle mahsur kaldı. Madencilerin araçları eksi 15 derecede çalışmadı.

Madenciler, 1 hafta önce çıktıkları dağda yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle yollarının kapanmasıyla  bir hafta süreyle mahsur kadı. İşçilere ulaşamayan şirket çalışanlarının Pülümür Kaymakamlığı'ndan yardım istemesi üzerine İl Özel İdaresi, arama kurtarma ve UMKE ekipleri harekete geçirilerek, 8 saat süren ortak çalışmaları sonucunda sağ salim kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, ‘’Olayı öğrenince,  İl Özel İdaresi’nden greyder ve dozerleri yönlendirdik. Bunun yanında Afat ekiplerimiz de geldi. Olaya müdahale ettik. Arkadaşlarımız çok zor şartlar altında burada çalışıyor. Ben geldim burada yerinde inceledim. Burada çalışan arkadaşlarımız. zaman zaman canlarını riske atarak, eksi 15 derecelerde çalışıyorlar.” dedi.
Kurtarılan madenciler, yoğun kar yağışı, tipi ve soğuğun hüküm sürdüğü dağda yollarının kapandığını, araçlarının çalışmadığını ve yiyeceklerinin de bitmek üzere olduğu bir sırada kurtarıldıkları için sevinçli olduklarını dile getirerek, devlete ve kurtarma ekibi çalışanlarına teşekkür etti.
Mahsur kalan madenciler araçlarla Pülümür ilçesine götürülerek memleketlerine gönderildiler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.