VİDEO - Kavşaklar kazalara davet çıkarıyor

VİDEO - Kavşaklar kazalara davet çıkarıyor
Diyarbakır’da yeni yerleşim alanlarında yapılan kavşaklar kentin trafik ihtiyacını karşılamayacak durumda. 6 şeritli yollar kavşaklara yaklaştıkça 3 ila 2 şeride kadar düşüyor.

Şevval Filiz - Özel

 TİGRİS HABER - Diyarbakır’da yeni yerleşim alanlarında yapılan kavşaklar kentin trafik ihtiyacını karşılamayacak durumda. 6 şeritli yollar kavşaklara yaklaştıkça 3 ila 2 şeride kadar düşüyor. Şeritler azaldıkça trafik yoğunluğu oluşuyor. Bu durumda kazalara davetiye çıkarıyor.

Diyarbakır’da trafik yoğunluğunun oluştuğu kavşaklardan biride otogar ile Ticaret Borsası arasında bulunan kavşak. Ayrıca kavşak şehirlerarası yol güzergâhı ve araç sirkülâsyonun yoğun olduğu bir noktada. Kentte trafiğin tıkanmasına neden olan kavşağın yenilenmesini isteyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek biran önce çözüm üretmelerini istediler.

ss5.jpg

Diyarbakır’ın her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Yusuf Şahin, yapılacak olan projelerin kenttin ihtiyaçlarına göre yapılması gerektiğini ifade ederek, “Kavşak dört şeritli olarak gelip 2 şeritte tahlil yolu olmak üzere toplamda 6 şeritli trafiği besleyen bir kavşaktır. Kavşak gittikçe daralıyor 2 şeride kadar düşüyor. Daralan huniden dolayı trafikte yığılma oluyor. Kavşakta küçük kazalar meydana geldiği zaman da trafik ayrıca da kilitleniliyor. Bu proje 3-4 yıl önceye göre yapılmış şehir büyüdükçe, araç sayısı da artıyor, doğal olarak trafikte kuyruklar oluşuyor. Acil durumu olanlar ve ambulanslar için sıkıntı. İtfaiye araçları da bu kavşakta mağdur oluyor” dedi.

yusuf-sahin.jpg

“Trafik yoğunluğu oluyor”

Kavşaktaki trafik yoğunluğunun azalması için alt ve üst geçitlerini yapılması gerektiğini savunan Şahin, “Trafiğin rahatlaması için kavşakta yenilenme ve değişiklikler yapılmalı. Bir yan yol verilip sağa dönüşlerle trafik rahatlatılabilir. Yol genişletebilir. Bizim gönlümüzde geçen, bir alt geçit ve üst geçittin yapılıp trafiğin sürekli sağlanması. Çünkü şehir büyüyor, büyüdükçe de sorunlar oluşmaya başlıyor. Bu tür şeyler önceden hesaplanıp yapılırsa daha güzel olur. Bir sonraki kavşakta da buna benzer sorunlar yaşanacaktır. Yetkililerden bir çözüm üretmelerini bekliyoruz. Burası aynı zamanda şehirlerarası bir karayolu, Urfa’dan, Bitlis’e kadar araç trafiği olan bir yol. Tır ve kamyonların uğrak kullandığı bir yol, aynı zamanda otogarda bu çevrede. Şehirlerarası otobüslerde gelip gidiyor. Bunların hepsi trafik yoğunluğuna neden oluyor” diye konuştu.

ozkan-simsek.jpg

“Can güvenliği yok”

Kavşağa yakın bir yerde işyeri bulanan Özkan Şimşek ise kavşağın kazalara davetiye çıkardığını belirterek,  “Alt geçitten gelen araçlar dönüş olmadığı halde sağa geçmeye çalışıyor, ışıklara takılmamak için buda kazalara neden oluyor. Günde en az bir iki kaza oluyor. İnsanların can güvenliği yok. Yetkililer biran önce bir çözüm bulsun. Trafiğin rahatlaması için bir alt geçit yapılabilir, orta refuji biraz ileriye götürebilirler araçlar sağa dönmesin diye. Trafik rahatlayabilir” şeklinde konuştu.

sehmus-kaya.jpg

“Yetkililer önlem almalı”

Çevre sakinlerinden Şehmuz Kaya da kavşağın düzenlemesi için yetkililerin çözüm üretmesini isteyerek şöyle konuştu:

“Kavşaklarda trafik yoğunluğu oluştuğu için birçok kaza meydana geliyor. Kavşak kazalara davetiye çıkarıyor.  Yetkilerden çözüm bulmalarını rica ediyoruz. Bizim talebemiz; buradan herhangi bir can kaybın yaşanmaması, kimseye zarar ve ziyan gelmemesi. Yetkililer önlem almalı. Alt geçit ya da üst geçit yapılabilir. İlerdeki kavşakta trafik yoğunlaşıncı kapanma oluyor. Her gün kaza oluyor. “

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.