Kayyumun genel sekreter yardımcısı görevine döndü

Kayyumun genel sekreter yardımcısı görevine döndü
Diyarbakır’ın ilk kayyumu Cumali Atilla döneminde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcılığı görevine getirilen, HDP döneminde ise işine son verilen Ercan Bircan, mahkeme kararı ile görevine döndü.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin ilk kayyumu olan Cumali Atilla, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine Ercan Bircan’ı atadı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığına HDP’li Selçuk Mızraklı seçilince, Genel Sekreter Muhsin Eryılmaz ile Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan, 4 ay boyunca doktor raporlarıyla işe gitmediler. HDP’li Selçuk Mızraklı, genel sekreter yardımcısı Ercan Bircan’ın işine son verdi. Bu duruma itiraz eden Bircan işe dönüş davası açtı. Yaklaşık 3 yıldır süren dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme, Bircan’ın göreve iadesine karar verdi. Bircan’ın görevine başladığı öğrenildi. 

5.5 milyonluk vurgunda adı geçiyor

Bu arada kayyum yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde 2017-2018 döneminde belediye ve halk otobüslerinin parasının aktarıldığı havuzdan yapılan 5,5 milyon liralık yolsuzluk iddiasında adı geçen Berat Can Güven, 18.03.2020 tarihinde Mülkiye Başmüfettişine vermiş olduğu ek ifadesinde şunları dile getirdi: 
“2017 - 2019 yılları arasında Otobüs İşletme Şube Müdürlüğüne Şube Müdürü olarak görev yapmış bulunmaktaydım. Otobüs İşletme birimi olarak toplamda 234 adet toplu taşıma aracı ile bütün kentin toplu taşıma hizmetini yerine getirmektedir. Bu hizmet verilirken 2016 yılından 2019 yılına kadar geçen sürede belediye yönetimi değişmiş ve birçok yönetici yer değişikliğine uğramıştır. Bu değişim sebebiyle verilmiş birçok talimat sözlü talimat şeklindedir. Bu hizmet verilirken otobüslerin fazla olmasından kaynaklı ve toplu taşıma hizmetinin acil olmasından kaynaklı olarak Ulaşım Havuz hesabından direkt olarak yapılan bazı ödemeler tarafıma Daire Başkanı Rifat Ural tarafından iletilmiştir. Ancak bütün yapılan ödemelere ait işlemleri başta Belediye Başkan vekili Cumali Atilla olmak üzere Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Bircan bilgilerinin olduğundan eminim” demişti. (Tigris Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.