Kestane kebap, yenmesi sevap

Kestane kebap, yenmesi sevap
Kış aylarının vaz geçilmezlerinden olan kestane, soğukların armasıyla daha çok rağbet görmeye başladı.

Haber merkezi - Soğuk kış akşamlarının vazgeçilmez tatları arasında bulunan kestane, ortadan ikiye bölünerek közlenmiş kömür üzerinde 20 dakikaya yakın pişiriliyor. Közlenmiş kömür üzerinde pişip, yemeye hazır hale gelen kestaneler ise sıcak ve enfes tadıyla Anadolu insanının damak tadına hitap ediyor. Uzun kış akşamlarında sobanın üzerinde pişirilen kestane, aile bireylerini bir araya getiren, eşsiz kokusu ile iştahları kabartan geleneksel tatlarımızdan biri.

30 yıldan bu yana kestane satıcılığı yaptığını belirten Mehmet Yılmaz, “Kestanenin 100 gramı 1 lira. Vatandaş da genelde 100 gram alıyor. Kestane kış aylarının bir sembolüdür. Kış aylarında vatandaşlar kestaneye yoğun ilgi gösteriyor. Kestane sıcak olduğu için vatandaşların hoşuna gidiyor. Genelde vatandaşlar, 250 gram, 100 gram, 50 gram kestane alıyorlar” dedi.
Kestane satıcısı Yılmaz, özellikle duraklarda bekleyen vatandaşların kestane aldıklarını belirterek, kestanenin pişirilmesi hakkında bilgiler verdi. Yılmaz, kestanenin pişirme aşamasında, ortadan ikiye kesilmesi gerektiğini belirterek, “Kestaneyi çizmezsen pişirme aşamasında patlar. Kestane altında kömür ile pişiriliyor. Ocağın altını kapatınca kestane daha iyi pişiyor. Kestaneyi alırken pahalıya alıyoruz. Burada satarken kar etmemiz lazım. Onun için biraz da biz fiyat farkı ekleyince vatandaş pahalı buluyor’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.