Kılıçdaroğlu'dan İmamoğlu hamlesi: İstanbul adayı!

Kılıçdaroğlu'dan İmamoğlu hamlesi: İstanbul adayı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayını açıklarayak yerel seçimlere aylar kala tartışmaları erken bitiren ve seçmeni karar almaya davet eden hamleler yapan Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayını da açıkladı.

TİGRİS HABER - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Eylül 2023 tarihinde Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin adayı olacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun İstanbul'da başarılı bir yönetim sergilediğini belirterek, "Bir kişi bir görevde başarılıysa, neden değiştirilsin ki? Elbette, Ekrem İmamoğlu bizim adayımızdır." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması, CHP seçmenleri için moral ve motivasyon kaynağı oldu. Seçmenler, İmamoğlu'nun yeniden aday gösterilmesiyle, CHP'nin 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'u kazanacağına olan inançlarını güçlendirdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

Kılıçdaroğlu, açıklamasında ayrıca CHP'nin değişime açık bir parti olduğunu ve parti içi tartışmaların faydalı olduğunu söyledi. Mart ayındaki yerel seçimlerde CHP'nin ittifak planını değerlendiren Kılıçdaroğlu, demokrasiyi savunanların bir araya gelmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, "İttifak, güç birliği demektir. Neden demokrasiyi savunanlar ayrışsın ki? Neden gücü bölsünler ki? Üstelik yaklaşan yerel seçimde, insanlar kendi bölgelerinde demokrasiyi destekleyen en güçlü adaya yöneleceklerdir." dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.