Kırmızı listedeydi öldürüldü

Kırmızı listedeydi öldürüldü
25 yıldır aranan PKK'li Tunceli'nin Pülümür kırsalında öldürüldü. PKK mensubunun kırmızı listede aranan ve adına 4 bin TL ödül konan Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban olduğu öğrenildi.

 

 

Tunceli'nin Pülümür kırsalında vatandaşların ihbarı ile etkisiz hale getirilen PKK mensuplarından birinin 25 yıldır çok sayıda eyleme karışan ve Kuzey Irak'ta uzun süre kalan 4 bin TL ödüllü kırmızı listede aranan Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban olduğu tespit edildi.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada; "Pülümür kırsalında duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı ile eylem yapma hazırlığı içinde olan teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında, ilk belirlemelere göre 10 bölücü terör örgütü mensubu teröristin hava kuvvetleri desteğiyle etkisiz hale getirildiği bildirilmişti. Devam eden çalışmalarda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin 25 yıldır bölücü terör örgütü dağ yapılanması içerisinde faaliyet yürüten, sözde Dersim saha sorumlusu Terör Arananlar Kırmızı Listede bulunan Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban olduğu tespit edilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir" denildi.

Ölü olarak ele geçirilen Atakan-Mahir kod adlı İbrahim Çoban'ın 44 yaşında olduğu  ve örgüte 25 yıl önce katıldığı belirlendi.

Kırmızı listede aranan Çoban'ın 1999-2002 arası dönemde örgütün eyalet sorumlusu olduğu ve birçok eylemde yer aldığı  ve ardından Kuzey Irak'a gittiği ortaya çıktı. Irak'tan 2012 yılında sözde saha sorumlusu olarak dönen Çoban'ın 2015'te tekrar Kuzey Irak'a gittiği ve geçtiğimiz günlerde eylem yapması için Tunceli'ye sözde Yeni Dersim Saha sorumlusu olarak gönderildiği güvenlik güçleri tarafından belirlendiği öğrenildi. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.