Köylüler boşaltılan karakoldan arta kalan mayınların temizlenmesini bekliyor

Köylüler boşaltılan karakoldan arta kalan mayınların temizlenmesini bekliyor
Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Dereova Jandarma Karakolu yeni yapılan kalekola taşınınca, köy içindeki eski karakol çevresinde bulunan mayınlar can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturmaya başladı

TUNCELİ - Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Dereova Jandarma Karakolu yeni yapılan kalekola taşınınca, köy içindeki eski karakol çevresinde bulunan mayınlar can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturmaya başladı. Birkaç gün önce bir ineğin karakol çevresinde bulunan mayına basarak telef olması köyde endişeye sebep olurken, köylüler mayınlı sahanın bir an önce temizlenmesini bekliyor. 
Tunceli’nin Nazımiye ilçesine bağlı Dereova köyünde köy içinde bulunan jandarma karakolu, 10 gün önce daha hakim tepede yapılan kalekola taşındı. Taşınmanın ardından çevresinde 585 mayının bulunduğu eski karakol civarında hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı için tehdit oluşmaya başladı. Jandarma tarafından köy muhtarına bölgede mayın bulunduğu yönünde tebliğde bulunulurken, birkaç gün önce mayınlı sahaya giren bir ineğin telef olması 30 haneli köyde tedirginliğe sebep oldu.
Köy sakinlerinden Ali Korkmaz, karakol taşınmadan önce mayınlı sahanın temizlenmesi gerektiğini belirterek, "Karakol taşınmıştır normaldir. Ancak önce mayınları temizleyip ondan sonra karakolda ne varsa götürselerdi" dedi.
Köy muhtarı Musa Fidan ise, geçtiğimiz günlerde bir ineğin mayına basması nedeniyle telef olduğunu dile getirerek, “Başka olaylar da olabilir. Bize tebliğde bulundular etrafımız mayınlı diye. Şu anda da boşaltıldı. Oranının temizlenmesi lazım. Temizlenmediği sürece risk taşıyor" diye konuştu.
Yılmaz Gerçek isimli köy sakini de mayınlar temizlenmeden karakolun taşınmasına tepki göstererek, "Karakol buradan taşında ama halkın hiçbir can güvenliği sağlanmadı. Karakol komutanı muhtara bu alana kimse girmesin demiş. Muhtar, karakolun yanında bekçilik yapamaz. Burada vatandaşlar, çocuklar mayınlı alanı bilmiyor. İnsanlar hayvanlarının peşinden gidiyor. Geçen gün fakir bir vatandaşın ineği mayına basarak telef oldu. Yine özürlü bir vatandaş da mayına basacakken zor geri çevirdiler" şeklinde konuştu.
Dereova köylüleri, köy içinde bulunan eski karakol çevresindeki mayınlı sahanın bir an önce temizlenmesini beklediklerini ifade ediyor.
(ET-YRT-AŞ-Y)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.