Kürt Gençler 2020 raporu yayımlandı

Kürt Gençler 2020 raporu yayımlandı
Kürt Çalışmaları Merkezi, Yaşama Dair Vakıf ve Rawest Araştırma, Kürt gençlerin benzerlikleri, farklılıkları ve değişimleri üzerine bir rapor yayımladı.

TİGRİS HABER - Kürt Çalışmaları Merkezi, Yaşama Dair Vakıf ve Rawest Araştırma ile birlikte yürüttüğü Kürt Gençler’2020: Benzerlikler, Farklar ve Değişimler araştırmasının raporunu yayımladı.

İngiltere Büyükelçiliği ve Heinrich Böll Stiftung Derneği Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle yürütülen çalışma, Türkiye’de yaşayan 18-30 yaş grubundaki Kürt gençlerini daha yakından tanımayı amaçlıyor.

Araştırmanın ana teması, Kürt gençlerin Türkiyeli gençliğin geneli ile aralarında benzerlikler ve farklılıklar, Kürt gençlerin gelecek planları ve dünya görüşleri üzerine kuruluyor.

Araştırmanın kapsamına ilişkin olarak yapılan değerlendirmede, 8 ilde 18-30 yaş aralığındaki 1473 kişiyle anket çalışması, 100 kişiyle de derinlemesine görüşmeler gerçekleştirildiği belirtildi. Araştırma kapsamında ayrıca çeşitli kategorilere mensup gençlerin dahil olduğu toplam 16 odak grup toplantısı yapıldı.

Araştırmadan edinilen veriler; kültürel yapı, kimlik, göç, ana dil, ayrımcılık, sekülerleşme, siyasi eğilimler ve de-radikalizasyon gibi başlıklar altında tasnif edildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.