Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu
Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu.

TİGRİS HABER - İttifakın "Oyumuzu değişim ve normalleşme için Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğiz" başlıklı açıklamasında özetle şu ifadelere yer verildi: "Bu seçim birçok yönden bir dönüm noktası niteliğinde. Türkiye ya mevcut otoriter, keyfi, tek adam rejimiyle büyük bir uçuruma doğru hızla sürüklenecek, ya da değişim, normalleşme ve demokrasi yönünde bir sürece girecek. Bizim tarafımız değişim, normalleşme ve demokrasiden yana olacak.

'Oyumuzu Kılıçdaroğlu'na vereceğiz'

Türkiye'nin bu keyfi, otoriter ve Kürt karşıtı anlayıştan kurtulması son derece önemlidir. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler, mevcut baskıcı ve ucube rejimden kurtulmak için bir fırsat niteliğindedir. Türkiye'nin değişim, normalleşme ve demokrasi yönünde bir sürece girmesi için oyumuzu cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na vereceğiz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Kürt meselesini parlamentoda çözeceği yönündeki vaadini önemli buluyoruz.

'Kürt meselesi, ortak mücadeleyle çözülecek'

Kılıçdaroğlu'nun tek başına Kürt meselesi gibi Türkiye'nin temel meselelerini çözemeyeceğini, bu yönde açık ve net bir programının olmadığını biliyoruz. Kürt meselesi, Kürt halkının ulusal demokratik güçleri ile Türkiye demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile çözülecektir. Köklü ve evrensel normlara dayalı bir demokrasi de ancak iki halkın el ele vermesiyle inşa edilecektir.

'Sorun, şoven yönetimin devam edip etmemesi meselesi'

Bugün temel ve yakıcı sorun, mevcut baskıcı şoven yönetimin devam edip etmemesi meselesidir. Ya mevcut rejim halklarımızın enerjisini tüketip Türkiye'yi daha da karanlık bir çöküşe götürecek, ya da Türkiye kurumların işlediği, keyfiliğin son bulduğu normal bir sürece gidecek.”

İttifakta kimler var?

Milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti'yi destekleme kararı alan Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı, HDP ve Yeşil Sol Parti ile birlikte Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP), İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK), Devrimci Demokrat Kürt Derneği (DDKD) ve Azadi Partisi'nden oluşuyor. (Kaynak: MA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.