Kürt yönetmenin filmi Oscar’ın 15’lik kısa listesine girdi

Kürt yönetmenin filmi Oscar’ın 15’lik kısa listesine girdi
Kürt yönetmen Serhat Karaaslan’ın kısa filmi “Suçlular”, “En İyi Kısa Film” kategorisinde Oscar’a aday seçilen 15 filmlik listeye girdi.

TİGRİS HABER - Vartolu Serhat Karaaslan, ilk uzun metrajı filmi “Görülmüştür”ün yanı sıra bol ödüllü kısa filmleriyle de tanınıyor.

Rudaw’da yer alan habere göre her yıl törenden bir süre önce bazı kategorilerde yarışan filmlerde eleme yaparak kısa listeler açıklayan Akademi, bu yılın kısa listelerini dün açıkladı. Birçok festivalden ödülle dönen “Suçlular”, Oscar’a aday seçilen 15 filmlik listeye girdi.

En İyi Kısa Film’in yanı sıra En İyi Uluslararası Film, En İyi Belgesel, En İyi Müzik ve bazı teknik kategorilerdeki kısa listelerin açıklanmasının ardından bu alanlarda ödül sezonunun iddialı filmleri de büyük ölçüde şekillenmiş oldu. Jonas Poher Rasmussen imzalı Flee belgeseli hem En İyi Belgesel hem de En İyi Uluslararası Film kategorilerinde kısa listeye kaldı. Filmin aynı zamanda En İyi Animasyon dalında da iddialı olan yapımlar arasında yer alması bekleniyor.

27 Mart gecesi sahiplerini bulacak 94. Oscar Ödülleri’nde aday olan yapımlar 8 Şubat’ta açıklanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.