Meteoroloji Müdürlüğü, Diyarbakır için kar uyarısı yaptı

Meteoroloji Müdürlüğü, Diyarbakır için kar uyarısı yaptı
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak’a bağlı ilçelerde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

TİGRİS HABER- Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklama, Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da beklenen yağışların 12 Mart 2022 akşam saatlerinden itibaren Batman'ın, Sason, Kozluk, Siirt'in Baykan, Şirvan, Pervari ve Diyarbakır'ın kuzeyi Dicle, Hani, Lice, Kulp, ile Şırnak'ın doğusunda Beytüşşebap, Uludere ilçelerinde 10 ile 20 santim kuvvetli kar, yüksek kesimlerde 20 santim üzeri yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiği bildirildi.

Kuvvetli kar yağışlarının 14 Mart sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi beklenildiğini belirtilen açıklamada, “Buzlanma, don olayı, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli lodosla birlikte tipi, yüksek ve dik yamaçlarda çığ tehlikesi, soba-baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.