MHP Cizre Belediye Başkan Aday Adaylığı için, BDP üyesini gösterdi

MHP Cizre Belediye Başkan Aday Adaylığı için, BDP üyesini gösterdi
Cizre'de belediye başkanlığı için aday bulamayan MHP, partilerinden istifa ederek BDP'ye geçen Salih Maman'ı habersiz aday adayı olarak gösterdi. Olaydan sonradan haberdar olan BDP'li Maman bu duruma tepki gösterdi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaklaşan yerel seçimler için partiler aday adaylarını belirlemeye başladığı bu dönemde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) aday adayı bulamadığı Cizre Belediye Başkan Aday adayı için BDP'nin üyesi olan Salih Maman isimli yurttaşı aday adayı olarak gösterdi. Durumu internette öğrenen Salih Maman isimli yurttaş duruma sert tepki göstererek, "Ben 2006'da MHP İlçe Teşkilatı'nda yer alıyordum. Fakat 2010 yılında toplu halde istifa edip BDP'ye geçtim ve şimdi BDP'nin üyesiyim"dedi.

'MHP'den aday adayı gösterilmeyi kesinlikle kabul etmiyorum'

Kendisinden habersiz bir şekilde MHP'den aday adayı olarak gösterilmesini kesinlikle kabul etmeyeceğini vurgulayan Maman, MHP Genel Merkezi'ne bir dilekçe yazdığını ve kesinlikle aday adayı olmayacağını belirtti. Maman'ın yazdığı dilekçesinde şunları belirtmiş: "Ben MHP üyesi olmadığım gibi 2014 yerel seçimlerinde Cizre Belediye Başkan Aday Adaylığım internette görülmektedir. Benden habersiz olarak yazılmıştır. Aday değilim, aday olarak gösterilmiş olsam bile şimdiden istifa ediyorum. Varsa üyeliğimin düşürülmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmasını arz ediyorum."

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.