Milletvekili, beyaz tülbendini Genel Kurul’a attı

Milletvekili, beyaz tülbendini Genel Kurul’a attı
HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, İmralı’ya yönelik politikaları protesto etmek için beyaz tülbendini Genel Kurul’da attı.

TİGRİS HABER - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, bütçe görüşmelerinin sürdüğü Meclis Genel Kurulu’nda, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tutulduğu İmralı’ya yönelik politikaları protesto etmek için beyaz tülbendini Genel Kurul’da attı.

‘Onurlu barışın yolu açılsın’

Kürt sorununda çözümsüzlükte ısrarın, toplumu felakete sürüklediğini belirten Diyarbakır Milletvekili Tosun, “Geldiğimiz aşamada her baskı yöntemi uygulandı, devam ediyor. Çözümsüzlükte ısrar eden yöntemler direnişle karşılandı. 90’lı yılların karanlığına karşı Cumartesi Annelerinin direnişi öncü oldu. Barış Anneleri ve kadın mücadelesi savaşa karşı direniyor. Ülkenin birçok yerinde barış ve adalet nöbetleri devam ediyor. Şimdi barışa, hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var. Çatışmalardan en çok yara alan kadınlardır. Geleneklerimizde beyaz tülbendini yere atan kadınların bugün bu gücünü kullanması gerekiyor. Çatışmaların son bulması için, tecrit sisteminin kaldırılması için, bu coğrafyaya onurlu barış gelmesi için, tülbendimi savaş kararlarının verildiği buraya atıyorum. Operasyonlar durdurulsun, İmralı tecridi kaldırılsın, onurlu barışın yolu açılsın” diyerek tülbendini Genel Kurula attı. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.