Muhabirimiz Cizre’de mahsur kaldı

Muhabirimiz Cizre’de mahsur kaldı
Gazetemiz Tigris Haber’in muhabiri Esin Akgül Güneş Federal Kürdistan Bölgesi’nden Türkiye’ye otobüsle geldiği Cizre’de, yolların karla kapalı olmasından dolayı mahsur kaldı.

Haci GÜNEŞ

Dün gece saat 24.00 sıralarında Duhok-Silopi sınırını geçerek Cizre’ye gelen gazetemiz Tigris Haber’in Hewler muhabiri Esin Akgül Güneş, Cizre-Nusaybin arasındaki yolların kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı mahsur kaldı. Otobüsle Habur sınır kapısını geçerek Şırnak’ın Cizre ilçesine 5 km kala yolların aşırı kar nedeniyle kapanmasından dolayı mahsur kaldıklarını ifade eden Akgül Güneş, bulundukları alanda binlerce aracın mahsur kaldığını kaydetti. Bugün yolların açılıp açılamayacağı konusunda da kendilerine herhangi sağlıklı bir bilgi iletilmediğini kaydeden Akgül Güneş, yolların açılmaması durumunda onlarca insanın donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.

Akgül Güneş, otobüs yolcularının araç sahiplerine, bile bile yola çıktıkları ve kendilerini mağdur ettikleri için, tepki gösterdiğini vurguladı.

Yolların durumuyla ilgili görüştüğümüz Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı ve Cizre Belediyesi yetkilileri ise yol çalışmasının devam ettiğini ama yolun bugün açılıp açılmayacağı konusunda net bir şey söyleyemeyeceklerini aktardı.

Öte yanda, Şırnak Valiliğinde kriz masası kuruldu

 

Kriz masasının 24 saat boyunca hizmet vereceği bildirildi. Valilikten edinilen bilgiye göre, dünden bu yana etkili olan kar yağışı sonrası vatandaşların mağdur olmaması için ilgili kurumların temsilcilerinden oluşan kriz masasının kurulduğu ve tüm Şırnaklılara 24 saat boyunca hizmet verileceği ifade edildi. Şırnak Valisi Hasan İpek başkanlığında, emniyet müdürü, jandarma yetkilileri, il afet ve acil durumu müdürü, sağlık müdürü, özel idare genel sekreteri ve diğer yetkililerden oluşan kriz masasına vatandaşların 486 216 15 34 nolu telefondan ulaşabilecekleri bildirildi.
 

Kriz masasının, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarına ait personel, araç ve iş makinelerini kapalı yolların açılmasında ve mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için yönlendirildiği belirtildi. Öte yandan yol güzergahı üzerinde bulunan askeri birliklerce araçlarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya dağıtıldığı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.