Munzur Gözeleri'nden 10 torba çöp topladılar

Munzur Gözeleri'nden 10 torba çöp topladılar
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde doğasever 4 arkadaş, Munzur Gözeleri'nin çehresini güzelleştirmek için temizlik çalışması yaptı. Yapılan temizlik çalışmasıyla 10 torba çöp toplandı.

 

  Ovacık ilçesinde yaşayan Çağdaş Kayaoğlu, Özkan Aktimur, Mehmet Tezen ve Abidin Filik isimli 4 arkadaş,  yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Munzur Gözeleri'nde bahar temizliği gerçekleştirdi. İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Munzur Gözeleri'nde bir araya gelen arkadaşlar, dere yataklarında ve otların arasına bırakılan çöpleri tek tek topladı. Yaklaşık iki saatlik bir temizlik çalışması sonunda 10 çuvala yakın atık malzeme toplayan gençler, vatandaşlardan çevreye karşı daha duyarlı ve titiz davranmasını istedi.

  Munzur Gözeleri'nde yapılan temizlik faaliyetine destek verenlerden Çağdaş Kayaoğlu, bölgede havaların güzelleşmesiyle insanların piknik, doğal sit ve ziyaret alanlarına akın etmeye başladığını söyledi.

 

Piknik yaptıktan sonra çöplerini Munzur Gözeleri'ne bırakanlara karşı tepkili olduğunu dile getiren Kayaoğlu, "Biz insanlardan piknik yapıp eğlenirken çevrelerini temiz tutmalarını istiyoruz. Çöpleri, yemek atıklarını, plastikleri ve poşetleri doğaya bırakmayalım. Biz burada yaklaşık 10 torba çöp topladık. Munzur Gözeleri ilçeden ve belediyeden uzak bir yer. O yüzden işçiler buraya gelip de kolayca çalışma yapamıyorlar. Bu yüzden insanların burada yaptıkları piknik sonrası ortaya çıkan çöplerini kendilerinde götürmesi veya çöpleri torbalara koyarak, çöp kutularına atmaları en mantıklı olan şeydir" dedi.(iHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.