Öcalan’a özgürlük isteyen Ak Partili başkan

Öcalan’a özgürlük isteyen Ak Partili başkan
Bölgede "Öcalan'a özgürlük" kampanyasına destek artıyor.

Haruna aşireti lideri ve AKP'li Güçlükonak Belediye Başkanı Bahattin Aktuğ, çözüm sürecinin devam etmesi için "Öcalan'a özgürlük" kampanyasına aşiretleri birlikte desteklediklerini söyledi.

ŞIRNAK - 1985 yılında Güçlükonak'a (Basa) koruculuğu getirerek korucubaşı olan Bahattin Aktuğ, 1990 yılında belediye başkanı seçildi. 24 yıldır belediye başkanlığını yapan Aktuğ, "Öcalan'a özgürlük" kampanyasına ilişkin açıklama yaptı. Aktuğ, 1985'te korucu olduğunu, 1990 yılında ise belediye başkanı seçildikten sonra 5 yıl yaptığı koruculuğu bıraktığını belirterek, "Çözüm süreci ile ilgili olarak 2013 Amed Newroz'unda Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile başlayan barış süreci ile birlikte, o günden bu yana ne asker, ne korucu, ne diğer arkadaşlar (PKK'lilerden) hiç kimsenin ölüm haberi gelmedi. Bu gelişmelere hepimiz seviniyoruz ve gurur duyuyoruz. Bununda devamını istiyoruz. Yani bir daha silahlar konuşmasın. Son bir senedir her kes rahattır. Sadece bu süreci istemeyenler rahat değil" dedi. 

'Muhalefet çıkarları yüzünden barışı istemiyor'

Yapılan görüşmelerin devam ederek yasal statü kazanması gerektiğini belirten Aktuğ, "Birbirimizi öldürmeyelim. Hepimiz aynı toprakların yurttaşlarıyız. Hem hükümet tarafından, hem de İmralı tarafından bu sürecin daha ilerlemesi gerektiği ortadır. İnşallah barış için daha güzel gelişmeler olur. Olacağını düşüyoruz" şeklinde konuştu. Muhalefetin devam eden süreçten kaynaklı rahatsızlık duyduğunu gözlemlediğini aktaran Aktuğ, "Kendi çıkarları için bu barışın olmasını istemiyor. Ve bu yüzden destek sunması gerekirken buna karşı duruyor ve sağlanan huzur ortamını istemiyorlar" dedi. 

Nilgün Yıldız

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.